Diari La Veu del País Valencià
La Serratella busca una família amb fills per a reobrir el bar del poble

La Serratella, un municipi de la Plana Alta amb 101 habitants en 2017, segons el Portal d’Estadística de la Generalitat, ofereix en lloguer el seu Bar Municipal per a fer-se càrrec del negoci a partir del 31 de maig. Preferentment, es busquen famílies amb fills i experiència en hostaleria, ja que el poble pateix el despoblament que afecta l’interior del País Valencià.

“T’agradaria viure en un bonic poble de muntanya?”. Així comença l’oferta de negoci l’Ajuntament de la Serratella, qui, a través de les xarxes socials, ha llançat una crida per a gestionar el bar municipal. Les condicions, segons ha explicat l’alcalde Alfonso Arín a aquest diari, no estan preestablertes de bestreta,sinó que “la idea és parlar-ho” amb els interessats perquè saben “que serà difícil”. La intenció de l’equip de govern de la Serratella és demanar 50 euros de lloguer pel bar i facilitar l’accés a l’habitatge, indica l’alcalde.

L’oferta explica que el futurs llogaters han de ser “preferentment famílies amb fills i experiència en hostaleria”. Això no obstant, que siga una unitat familiar amb descendència “no és una condició”, remarca Alfonso Arín, però, atés el despoblament que afecta la comarca i el municipi, “fan falta xiquets” al poble perquè “això dóna vida”, encara que Arín reconeix que “és difícil adaptar-se a un poble on no es tenen arrels”.

El bar municipal, l’únic que hi ha al poble, es va obrir en 2011 i fins ara han passat quatre llogaters. Els actuals gestors conclouen el contracte el 31 de maig i, amb la mirada posada en l’estiu, “una bona època”, apunta l’alcalde, el consistori pretén formalitzar un nou contracte amb un nou inquilí i abordar possibles reformes en l’espai.

La iniciativa de la Serratella per a atraure població no és l’única que han posat en marxa en els darrers mesos diversos municipis de l’interior valencià. El passat 3 d’abril, l’Ajuntament del Portell va oferir lloguer per 50 euros i treball a les famílies amb fills en edat escolar que vulguen iniciar una nova vida en aquest poble dels Ports amb 200 habitants. La campanya impulsada pel consistori, en aquest cas, no era una altra que salvar la seua escola.

Comparteix

Icona de pantalla completa