Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana a Ciutadans que no bloquege la reforma electoral per interessos partidistes

Al pròxim ple de les Corts es posarà damunt la taula una de les qüestions que el Botànic espera traure endavant: la reforma de la Llei Electoral. No obstant això, els partits de l’esquerra necessiten el suport de Ciutadans, qui fa mesos que ha fet un pas enrere. Aquest diumenge, el diputat socialista Alfred Boix ha destacat “l’oportunitat històrica que tenim per primera vegada en les Corts per a canviar un sistema electoral injust” i ha advertit que la societat valenciana no entendria que, “davant la bombolla de les enquestes, aquells que s’autodenominen la nova política veten un model més democràtic”.

En l’actualitat, ha recordat Boix, la llei electoral valenciana és una de les més dures d’Espanya mentre que en altres autonomies com Aragó, Andalusia, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya o Euskadi les formacions polítiques necessiten un 3% dels vots per a tindre representació al Parlament autonòmic. Al País Valencià encara és necessari aconseguir un 5%, una exigència que, segons el dirigent socialista, impedeix que “milers de votants estiguen representants al parlament valencià”.

“Per primera vegada en molts anys les Corts valencianes podem emprendre la modificació d’una norma per a millorar la veu i la igualtat dels valencians i valencianes amb representació parlamentària”, ha afegit Boix.

El diputat socialista s’ha mostrat confiat en la “responsabilitat” de tots els partits davant la possibilitat de canviar la llei per a oferir major participació dels valencians en la política.

Comparteix

Icona de pantalla completa