Diari La Veu del País Valencià
La pedania on es va rodar L’Alqueria Blanca desperta l’interés d’un comprador internacional

La Colònia de Santa Eulàlia ja té un possible comprador. L’immoble singular, tal com l’anuncia una immobiliària en la seua web, ha despertat l’interés d’una associació internacional que busca propietats amb les característiques de la pedania ubicada entre Villena i Saix (l’Alt Vinalopó).

El poble, que depén administrativament dels dos municipis de l’Alt Vinalopó, es troba semiabandonat i va ser l’escenari que va triar Canal 9 com a plató exterior per a gravar la sèrie L’Alqueria Blanca. La colònia agrícola va començar a edificar-se en la segona meitat del segle XIX i, amb el pas de temps, ha anat patint la decadència i l’abandonament de la població. No obstant això, en 2007 va saltar a la fama a través de les pantalles en convertir-se en el municipi on transcorrien les històries familiars de la mítica sèrie valenciana.

La propietat està en venda, tal com va informar aquest diari, i busca comprador per als quasi 3 km2 –o 274 hectàrees– per 980.000 euros. Del conjunt d’edificacions que van començar a construir-se a la fi del segle XIX se’n conserva el Palau, amb 12 habitacions, pati central, saló, despatx i biblioteca; l’Ermita de Santa Eulàlia; el Teatre Cervantes, amb pati de butaques i llotja; la fàbrica de farines El Carmen, un gran edifici de tres plantes format per una nau central i dos laterals annexes, i la fàbrica d’alcohols La Unión, un edifici de gran altura adossat al celler i amb una característica ximenera quadrangular.

De moment, segons ha pogut saber Diari La Veu, hi ha un comprador internacional que ha mostrat el seu interés per la pedania. Es tracta d’una associació que engloba superdotats intel·lectuals de totes les parts del món i que està interessada a adquirir una propietat a Itàlia o Espanya amb les característiques i prestacions que ofereix la Colònia de Santa Eulàlia. La finalitat del col·lectiu és poder disposar d’un espai que acollisca els associats per a realitzar trobades estivals.

Comparteix

Icona de pantalla completa