Diari La Veu del País Valencià
Eva Alcón es converteix en la primera rectora de la Universitat Jaume I de Castelló

La catedràtica de Filologia Anglesa Eva Alcón ha sigut triada aquest dimecres com la primera dona al capdavant del Rectorat de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló amb el 83% dels vots, segons els resultats provisionals facilitats per la Junta Electoral.

La nova rectora era l’única candidata al procés i ha rebut un total de 1.835 vots dels 2.211 emesos entre les 15.652 persones que componen el cens de la Jaume I, detalla la institució acadèmica en un comunicat.

Per col·lectius, Alcón ha rebut un total de 308 vots del personal docent investigador (PDI) funcionari (82,8%), 346 de la resta del PDI (87,1%), 936 dels estudiants (83,5%) i 245 del personal d’administració i serveis (PAS), el 76,3%. Els resultats provisionals de les candidatures al Claustre de la UJI es donaran a conéixer aquest dijous, 17 de maig.

Després de ser triada, la rectora ha mostrat satisfacció pel suport que ha rebut la seua candidatura i ha assegurat que “s’obri una nova etapa molt il·lusionant”. El seu objectiu és “donar un nou impuls” a la UJI i fer-ho de la mà de “tots els col·lectius universitaris”.

Abans, quan ha anat a votar, Eva Alcón ha assegurat que aquest és un moment “històric”, ja que la institució “tindrà per primera vegada una rectora”. “Per primera vegada tindrem un equip paritari i això és una forma de donar un exemple d’allò que creiem; la igualtat entre homes i dones ha de ser una realitat en aquesta universitat”, ha afirmat.

Pel que fa al seu programa, ha destacat com a eixos el reconeixement del treball del PDI, del PAS i de l’alumnat, una nova oferta acadèmica diferenciada amb un perfil internacional i la dinamització de la vida de la universitat. També ha advocat per un compromís social, lingüístic i cultural “inqüestionable” i la consolidació del campus, amb especial atenció a les Ciències de la Salut.

Alcón també ha remarcat que quan siga rectora demanarà una reunió amb la Conselleria d’Educació, on portarà dades de la universitat respecte al sistema de finançament i a les necessitats, així com propostes per a treballar conjuntament.

La catedràtica de Filologia Anglesa s’ha convertit aquest dimecres en la primera rectora de la UJI i la segona dona al capdavant d’una universitat pública valenciana, després que Mavi Mestre guanyara la segona volta de les eleccions al Rectorat de la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa