Diari La Veu del País Valencià
El cartell de les Trobades de 2019 eixirà d’un concurs de disseny convocat per Escola Valenciana

La Federació d’Associacions per la Llengua-Escola Valenciana ha convocat, per primera vegada en els 33 anys d’història de les Trobades, un certamen per a promoure la creació del cartell d’aquestes festes lingüístiques. El concurs consisteix a representar gràficament –tant il·lustració com disseny– el lema de les Trobades de 2019: ‘Som i serem paraules’, en homenatge a l’escriptor Francesc Ferrer Pastor.

La iniciativa està adreçada a l’alumnat dels centres d’ensenyament d’il·lustració i disseny: batxillerats artístics, cicles formatius de disseny i d’il·lustració, escoles d’art i superior de disseny i facultats de Belles Arts del País Valencià. La persona guanyadora serà premiada amb 1.800 euros.

Les propostes es poden presentar individualment o en equip. Les obres s’enviaran per correu electrònic a Escola Valenciana i el termini de presentació està obert fins al 30 de juny, segons detalla l’entitat cívica en un comunicat.

Un jurat format per membres de la Junta d’Escola Valenciana, de la Comissió de Comunicació de l’Entitat i per professionals de l’àmbit de la il·lustració i del disseny seleccionarà la proposta guanyadora. El resultat del concurs es farà públic en el marc de la 16a Nit d’Escola Valenciana.

Des d’Escola expliquen que aquest concurs no va adreçat a professionals sinó a persones en període de formació, amb un doble objectiu: d’una banda, impulsar i donar a conéixer nous valors en el camp artístic i del disseny, i, d’altra banda, promoure l’ús del valencià en l’àmbit de les escoles i instituts artístics. Per això, els projectes que es presenten han d’haver-se realitzat com a treball de classe de les assignatures relacionades amb la matèria.

Comparteix

Icona de pantalla completa