Diari La Veu del País Valencià
El PPCV retira temporalment la plataforma antiadoctrinament per a organitzar les denúncies rebudes

Ja no es pot denunciar el professorat valencià en la web del PPCV, almenys momentàniament. La plataforma ‘No más adoctrinamiento en las aulas’ que el passat 3 de maig presentaven la secretària d’Educació del PPCV, Beatriz Gascó, i el vicesecretari de comunicació del partit, Jaume Bronchud, ha estat retirada de la web de la formació. En el seu lloc, ara hi apareix un missatge d’error 404.

Captura de pantalla de la web del PPCV / DIARI LA VEU

El digital València Extra va alertar aquest dissabte de la desaparició de la plataforma. No obstant això, fonts del partit expliquen a Diari La Veu que no és una retirada definitiva, sinó que solament s’ha fet per a “organitzar totes les denúncies rebudes d’ideologització a les aules”. Després de comprovar els missatges rebuts, la plataforma es tornarà a obrir “en breu” per a rebre’n més, avancen les mateixes fonts.

El PPCV, contra el professorat

Els populars valencians han impulsat aquesta plataforma perquè les famílies puguen assenyalar de manera anònima aquells docents que continuen “assentant el catalanisme dins de les aules valencianes”. En la presentació, Gascó va expressar de manera contundent que no només s’han de denunciar els comentaris masclistes i racistes dels professors, sinó també aquells encaminats a atemptar contra la constitució i l’Estatut d’Autonomia.

Les queixes de les famílies es recullen a través d’un formulari en línia disponible en la pàgina web de la formació blava –ara temporalment deshabilitat–. Tal com ho va explicar la portaveu, aquestes dades no es faran públiques als mitjans, sinó que serviran per a dibuixar un mapa “de nord a sud” del País Valencià que permetrà mostrar “les diverses situacions problemàtiques” que està vivint la comunitat educativa.

Organitzar una allau de fakes?

Si bé les fonts consultades asseguren que el formulari s’ha retirat per a organitzar totes les denúncies rebudes per “ideologització a les aules”, la plataforma va rebre els primers dies de vida missatges de Lina Morgan, Jaime Palito, Francisco el cantante i l’escriptor Quim Monzó –el vertader–, entre altres respostes iròniques.

El 7 de maig, la plataforma ‘No a l’adoctrinament’ del PPCV encara esperava la primera denúncia per alguna mena de manipulació ideològica als centres educatius públics. Després del “centenar” de denúncies de professors que alertaven d’una carta “d’autobombo” enviada pel conseller Marzà als docents, els administradors de l’aplicació van dedicar el seu temps a llegir falses denúncies enviades a mode de protesta, “unes desenes”, segons van afirmar fonts del PPCV.

També hi havia una tercera modalitat de missatges: les queixes reals de professors “pels concursos de trasllats i de catedràtics”. Es tracta de docents que volen denunciar presumptes irregularitats en la concessió de places en determinats col·legis i instituts i en l’ascens laboral mitjançant promoció interna, unes qüestions que, com reconeixen al PPCV, no es recullen entre les previstes en la plataforma.

En una forma més de reinventar-se, després de sis dies oberta la plataforma digital ‘No a l’adoctrinament’ va passar de bústia de delacions contra professors que manipulen ideològicament els alumnes a “canal de defensa de la llibertat d’ensenyament” dels docents. Aquesta va ser la versió oferida per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, qui explicava que la plataforma és “un canal de defensa dels grans professionals de l’educació valenciana, que necessiten seguretat, responsabilitat i que la inspecció els done la llibertat suficient per a exercir la seua llibertat d’ensenyament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa