Diari La Veu del País Valencià
El jutjat reprén la investigació de la Fórmula 1 i cita Camps a declarar el 18 de maig

El jutjat d’instrucció número 2 de València, que investiga suposades irregularitats en l’organització de la Fórmula 1 de València, reprén la setmana vinent les compareixences de bona part dels investigats en la peça principal del cas i ha citat l’expresident de la Generalitat Francisco Camps per al divendres a les 10 del matí. Els exalts càrrecs del Consell Belén Reyero i Nicolás Figueras han sigut citats en la mateixa condició dimarts i dimecres, respectivament, a la mateixa hora, mentre que l’expilot i empresari Jorge Martínez ‘Aspar’ haurà de comparèixer, també com investigat, dijous.

D’altra banda, han sigut citats en qualitat de testimonis el responsable de Broseta Abogados, Manuel Broseta Dupré, l’exsubsecretària de Presidència en el govern de Camps Isabel Vilallonga i una treballadora de l’equip d”Aspar’. Tots ells hauran de comparéixer en el jutjat el 23 de maig entre les 10h i les 12h del matí, segons es va comunicar a les parts.

El jutjat ja va suspendre aquestes mateixes declaracions en desembre, en detectar-se que les defenses mancaven de certa documentació, per la qual cosa la jutgessa va concedir un nou termini a les parts per a l’anàlisi d’aquesta.

En aquesta mateixa peça es troba investigada l’exconsellera i exportaveu del govern Dolores Johnson. A més, Camps està sent investigat amb l’exconseller Mario Flores i l’exsecretari autonòmic d’Infraestructures Victoriano Sánchez-Barcáiztegui en una altra causa declarada secreta i relacionada amb la construcció del circuit urbà que va acollir cinc grans premis entre 2008 i 2012 i per la qual ja va declarar el passat dia 7 de febrer. Aquesta causa s’investiga en el jutjat d’instrucció número 17 de València i es desenvolupa en paral·lel a les que dirigeix el d’instrucció número 2, que ja va separar la investigació en dues peces.

En la primera s’investiguen les negociacions prèvies per a portar a València el Gran Premi de Fórmula 1 i la decisió de gestionar-ho a través de l’empresa privada Valmor Sports, i en la segona l’absorció de Valmor per l’empresa pública Circuit del Motor i l’assumpció del seu deute per part de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa