Diari La Veu del País Valencià
Una jutgessa de Madrid imputa altres dos alts càrrecs de l’exministra Corredor per una adjudicació a Crespo Gomar

La titular del Jutjat d’Instrucció número 24 de Madrid ha imputat l’antic subsecretari del Ministeri d’Habitatge Marcos Vaquer i Nicolás Mateos, que va ser cap de Gabinet de la ministra socialista Beatriz Corredor, per un contracte de publicitat que va poder finançar irregularment el PSPV.

La jutgessa María de les Mercedes Pérez ha pres aquesta decisió en una resolució, a què ha tingut accés EFE, on constata “irregularitats” en l’adjudicació d’un contracte de publicitat institucional del Pla d’Habitatge 2009-2012 per 126.208 euros a l’empresa Crespo Gomar pel Ministeri en 2009.

Segons aquest text, Vaquer va ser qui va signar el contracte d’adjudicació i el certificat de conformitat amb la factura, mentre que Mateos “va redactar o va signar” el plec de prescripcions tècniques per a la realització de la campanya de publicitat contractada i “la declaració d’urgència” del procediment. Tots dos hauran de comparéixer el 21 de maig.

Aquest i altres contractes investigats en altres causes podrien haver servit per al finançament irregular de les campanyes electorals municipals i autonòmiques de 2007 del PSPV.

Soria, citat al Senat

Bernat Soria, exministre de Sanitat durant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, ha sigut citat a declarar al Senat en el marc de la comissió d’investigació del finançament dels partits polítics. Es tracta del primer ministre esguitat per la presumpta corrupció del PSPV que serà escoltat per la comissió.

El ministre Soria acudirà a la cambra alta el 29 de maig en una jornada en què la comissió també ha citat la directora general de Consum i candidata a l’Alcaldia d’Alacant en 2007, Etelvina Andreu.

El Grup Popular afegeix així una nova data als treballs de la comissió per a analitzar la suposada corrupció en la campanya electoral del PSPV de 2007 i la relació que hi va haver entre l’empresa de comunicació Crespo Gomar i el PSPV, ja que l’agència va facturar serveis per al PSOE valencià.

El 18 de maig compareixeran Joan Ignasi Pla, exsecretari del PSPV i candidat en 2003 i 2007 a la Generalitat; José Manuel Orengo, exalcalde de Gandia i assessor del Ximo Puig, i José Catalunya, qui va ser secretari de finances del PSPV i expresident de Bancaixa. El 24 de maig serà el torn de Gabriel Moreno, cap de campanya i número dos d’Elena Martín Crevillén en la seua candidatura a l’Alcaldia d’Alacant en 2011 pel PSPV; José Ramón Tiller, treballador de Crespo Gomar, exdiputat i gerent d’Imelsa, i Lluis Miquel Campos, actual cap de gabinet del coportaveu de Compromís Enric Morera. Just aquest divendres al matí ha sigut Morera qui ha comparegut en la Comissió d’Investigació del finançament dels partits del Senat integrada únicament pel PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa