Diari La Veu del País Valencià
L’estudiantat valencià se suma a la vaga estatal contra la sentència repugnant a ‘La Manada’

Estudiants d’instituts i universitats valencianes s’han sumat a la vaga convocada aquest dijous a tot l’estat espanyol per a exigir “l’expulsió” dels membres del tribunal del judici a ‘La Manada’ i protestar per una sentència que consideren “lamentable i repugnant”.

“No podem tolerar la impunitat”, ha expressat aquest dijous en declaracions a Europa Press la representant de la plataforma Libres y Combativas Isabel Aguilar a la plaça de l’Ajuntament de València, des d’on ha partit una manifestació en la qual s’han escoltat càntics com ‘Masclista qui no bote’, ‘No és abús, és violació’ o ‘Vosaltres, masclistes, sou els terroristes’. Al País Valencià, les concentracions han tingut lloc, a més de a València, a municipis com Castelló, Alcoi i Sant Joan d’Alacant.

Aguilar ha explicat que “paralitzen” l’educació per “una sentència que ens afecta a totes”: “Ens sembla repugnant i no ho podem permetre, no ens podem quedar parades”. Ha considerat necessària la vaga perquè “s’ha demostrat en els últims anys que l’única via és la mobilització i l’organització”. “L’única forma de tirar enrere totes les retallades i sentències com aquestes és la mobilització de la joventut i de tota la classe treballadora”, ha emfatitzat.

“S’estan plorant llàgrimes de cocodril

La representant de Libres y Combativas ha sostingut que la Justícia no protegeix les dones. Tampoc considera suficient la comissió convocada pel Ministeri de Justícia per a revisar la tipificació dels delictes sexuals després de les sentència de ‘La Manada’: “S’estan plorant llàgrimes de cocodril mentre s’implanten mesures que afecten directament les dones, com les retallades en educació pública, que ataquen directament la dona treballadora i les joves de famílies treballadores o la reforma laboral o els desnonaments”.

“L’única forma amb què estarem satisfetes és quan aquest govern retire totes les retallades i demostre realment que està a favor que les dones treballadores puguem continuar vivint tranquil·les”, ha afegit Aguilar. Per aquestes raons, ha expressat el seu desig que “aquesta vaga en l’àmbit estatal siga l’impuls per a continuar les mobilitzacions i la lluita en aquest sentit” i que servisca per a “cridar a aquest govern i a aquests jutges que no acceptarem cap sentència més i que volem que se’n vagen a les seues cases”.

Comparteix

Icona de pantalla completa