Diari La Veu del País Valencià
Puig: El ministeri sap perfectament que anem pel camí correcte en la qüestió lingüística

El plurilingüisme ha tornat a ocupar una part de la sessió de control al president de la Generalitat a les Corts després que la síndica del PPCV, Isabel Bonig, ha instat Ximo Puig a “complir” la darrera sentència del TSJ, que ha qualificat “de torpede contra la línia de flotació” del president. Bonig li ha retret que la resolució explica que “la pròpia nomenclatura de valencians bàsics i avançats és pejorativa i discriminatòria”.

Puig ha respost amb una defensa tancada del model del Botànic. “Per més que repetisquen mil, dos mil, tres mil, quatre mil, cinc mil o sis mil vegades el mateix no ha de ser veritat. El problema real són els nervis. Però els nervis s’han de combatre amb valeriana, no atacant els professors i les professores, que són l’actiu més important que tenim en aquest país”, ha retrucat Puig.

Carregant el vídeo…

El cap del Consell ha recordat la intervenció de Mariano Rajoy dissabte passat a Alacant on, tot i no atendre la demanda de Bonig de recórrer immediatament contra la Llei de Plurilingüisme, va ser molt crític amb el model valencià. “Em sembla molt greu que facen servir eixa falta de lleialtat institucional que vostés van cometre l’altre dia a Alacant per a forçar el pobre president del govern (espanyol) a dir coses que ni ell es creu”, ha assegurat Puig.

El president de la Generalitat té la convicció que el model de percentatges de la nova llei és constitucional: “El ministeri sap perfectament que anem pel camí correcte en la qüestió lingüística”.

De fet, s’ha preguntat: “Com és possible que allò que és bo per al PP a Catalunya ací no siga bo?”. Per això ha llegit una proposició de llei per a l’ensenyament plurilingüe a Catalunya presentada pels companys catalans de Bonig. “El temps destinat als continguts curriculars mitjançant l’ús vehicular del català i el castellà serà com a mínim de cadascuna de les llengües del 25%”. I ha conclòs: “El populisme lingüístic és això”.

Comparteix

Icona de pantalla completa