Diari La Veu del País Valencià
Les platges valencianes lideren el rànquing de banderes blaves

Les platges del País Valencià han aconseguit enguany tres banderes blaves més que en 2017, de manera que un total de 132 platges lluiran aquest distintiu. D’aquesta manera, la valenciana és l’autonomia que lidera el rànquing de banderes blaves en 2018, seguida amb prou distància de Galícia, amb 109 (4 menys que en 2017), i de Catalunya, amb 101 (6 més que l’any passat).

En el llistat de platges amb bandera blava figuren 33 de les demarcacions de Castelló, 31 de les de València i 68 de les d’Alacant.

Les dades les ha donades a conéixer aquest dimarts a Madrid l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) –la secció espanyola de la Federació Europea d’Educació Ambiental– i revelen que el nombre de banderes blaves ha crescut a l’estat espanyol en 12 respecte a les xifres del passat any. Així, l’Estat lluirà el pròxim estiu un total de 696 banderes blaves en platges, ports esportius i embarcacions sostenibles i mantindrà amb aquest número el primer lloc en aquest rànquing mundial, que acredita el bon estat de conservació i la qualitat dels serveis que presten aquests llocs. Lluiran aquest estendard un total de 590 platges (11 més que l’any passat), 101 ports esportius (1 més que en 2017) i 5 embarcacions turístiques sostenibles (tres de Mallorca i dues de Màlaga).

Respecte al nombre de ports esportius en què onejarà la bandera blava, lidera aquesta llista Catalunya (22 ports), seguida de Balears (20), Andalusia (16), Galícia (15) i el País Valencià (14).

Comparteix

Icona de pantalla completa