Diari La Veu del País Valencià
Podem es planteja personar-se en els sumaris per les adjudicacions a Crespo Gomar

Les explicacions oferides fins ara per Bloc i, sobretot, pel PSPV al voltant de les possibles irregularitats en els seus comptes no satisfan els seus socis parlamentaris a l’Acord del Botànic. Podem es planteja personar-se als jutjats on s’investiguen diverses adjudicacions realitzades per administracions governades pels socialistes en la primera dècada del segle XXI a l’empresa de publicitat Crespo Gomar. Dos jutjats de Madrid han imputat diversos funcionaris i alts càrrecs ministerials per la concessió de contractes públics a l’empresa que va fer la campanya del PSPV de 2007 i va prestar serveis al Bloc.

El síndic de Podem, Antonio Estañ, ho ha deixat clar durant la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics a les Corts: “Tenim la possibilitat de recórrer a la via judicial, que pot ser una de les alternatives si tant el sumari com els informes judicials no aporten més llum. És una opció que hem de valorar en resposta a la manca d’informació que diuen tindre els partits, sobretot a Benidorm i Gandia.”

Podem, doncs, vol tindre tota la informació i traslladar-la a la ciutadania per tal de demostrar que són “implacables amb qualsevol sospita de corrupció”. En joc hi ha un bé superior: “Ens juguem que eixos temps no hi tornen i no hi haja dubtes al voltant del cicle nou que s’ha obert”, ha proclamat Estañ. Segons el líder morat, cal evitar “un degoteig de noves imputacions que instal·le el missatge que vol donar el PPCV que tots els partits són iguals” i mantindre incòlume “la legitimitat del Botànic”.

Tampoc no està satisfeta la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, qui ha donat per tancada la rendició de comptes del Bloc, però no la del PSPV. “Com a grup parlamentari m’agradarien explicacions més contundents. No vaig quedar satisfeta. També he escoltat que el PSPV prendrà mesures si les imputacions van endavant”, ha assegurat la diputada.

Error polític i intel·lectual

El portaveu socialista, Manolo Mata, s’ha mostrat irònic davant l’anunci d’Estañ, a qui ha comparat amb El Guerrero del Antifaz per estar disposat a “personar-se en causes on desconeix si hi ha imputats”. Tot i això ha lloat la voluntat de Podem de “buscar la veritat”, però ha advertit que si “vincula” el cas “amb el Botànic estarà cometent un error polític i intel·lectual” perquè el Botànic fa tres anys que està governant “i no hi ha hagut cap cas de corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa