Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia rebaixa de 7 a 4 anys la petició de presó per a Ricardo Costa

La Fiscalia Anticorrupció ha rebaixat la petició de condemna per a l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa de 7 anys i 9 mesos a 4 anys i 3 mesos. En el judici de la branca valenciana de la Gürtel també ha demanat que es rebaixe de 22 anys a 7 anys i 3 mesos la petició de presó per al presumpte cap de la xarxa, Francisco Correa, després de les confessions que va fer durant les seues declaracions en el judici pel presumpte finançament il·legal de la formació política.

Així ho ha anunciat la Fiscalia aquest dimarts en una nota emesa minuts abans de l’inici de la vista oral, en què també ha modificat les penes per als altres dos capitosts de la trama, Pablo Crespo, per a qui ha sol·licitat 13 anys i mig (abans en demanava 22) i Álvaro Pérez, ‘El Bigotes’, per a qui ha demanat 16 anys i mig (abans 27). A tots ells atribueix delictes electorals en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007 i generals de 2008, delicte continuat de falsedat documental, delictes contra la Hisenda Pública per defraudació de l’IVA i de l’Impost de Societats i defraudació tributària (IRPF).

Per a l’exvicepresident del Consell Vicente Rambla sol·licita ara 6 anys i 3 mesos i per a l’exsubsecretari general del PP valencià David Serra, 7 anys i mig, cosa que suposa una rebaixa de 3 mesos per a cadascú.

El ministeri públic aplica l’atenuant de confessió a Correa, després que aquest reconeguera que el PP liderat pel llavors president valencià, Francisco Camps, va pagar en negre en la trama Gürtel. També aplica l’atenuant als nou empresaris que van confessar al començament de la vista oral que van finançar de forma irregular la formació popular a València, sense perjudici d'”individualitzar la pena en cada cas, sempre dins del mateix grau en el qual venia sol·licitada la pena en les conclusions provisionals” per a Crespo, ‘El Bigotes’ i Costa, que haurà d’ingressar a la presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa