Diari La Veu del País Valencià
Morera advoca per una millora d’Europa que incloga el reconeixement de la diversitat cultural i lingüística

El president de les Corts, Enric Morera, va obrir aquest dijous de vesprada, al Palau dels Borja, el Seminari sobre la diversitat cultural i lingüística d’Europa, una iniciativa que reuneix experts universitaris i representants de xarxes europees governamentals i civils per a la promoció i el reconeixement en la igualtat de totes les llengües de la Unió Europea. El motiu del seminari és l’intercanvi de coneixements i experiències que han de servir per a treballar el document tècnic per al grup de treball de la CALRE (Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals Europees), que coordina Morera i que haurà de presentar les seues conclusions en novembre.

Segons va explicar a l’inici del seminari, aquesta iniciativa s’emmarca en la proposta feta l’any passat per part del president del Comité de les Regions, Karl-Heinz Lambertz, en la seua visita a València en la línia de reflexionar sobre com millorar la Unió Europea des de la diversitat cultural i lingüística. Amb aquesta intenció es va crear un grup de treball per a “posar en valor aquesta diversitat cultural i lingüística que és patrimoni comú de tota la ciutadania de la Unió Europea i que representa 55 milions de persones”.

A la sessió inaugural hi van assistir la presidenta de l’Assemblea Nacional de Gal·les, Elin Jones, i el president del Parlament de les illes Balears, Baltasar Picornell. Entre dijous a la vesprada i aquest matí de divendres, presentaran experiències, panells de discussió i conclusions professors universitaris valencians, d’Escòcia, d’Holanda, de les illes Balears, de Navarra i de Galícia. Les sessions de treball es poden seguir en directe pel lloc web de les Corts Valencianes, clicant a l’esdeveniment creat a l’agenda.

Comparteix

Icona de pantalla completa