Diari La Veu del País Valencià
Marzà denuncia que el PPCV i Ciutadans estan fent un joc partidista al voltant del plurilingüisme

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha lamentat que “el Partit Popular i Ciutadans estan fent un joc partidista i que no té en compte l’aprenentatge dels xiquets i xiquetes”. Així s’ha referit aquest dimecres a la postura d’aquestos dos partits davant la llei del plurilingüisme, de qui també ha dit que “no sabem encara quina és la seua proposta”. A més, ha assegurat que la Conselleria no entrarà “en la dinàmica del soroll pel soroll”.

“Estem tranquils”, ha assegurat el conseller, “ja que en tot moment el que hem estat fent i proposant està d’acord amb la llei i amb les sentències del Tribunal Suprem sobre altres territoris amb llengua pròpia”. En les converses amb el Ministeri d’Educació prèvies a la redacció de la llei de plurilingüisme, “l’única paraula que els va provocar algun dubte va ser la de promoure“, ha contat Marzà, i ha afegit que aquest és un terme que “està en el nostre Estatut d’Autonomia”.

Per a tancar la polèmica, el conseller ha remarcat que l’únic objectiu és “que els xiquets i xiquetes dominen les tres llengües” i “superar el fracàs del passat”.

Marzà ha fet aquestes declaracions després de presentar les noves línies d’actuació per a millorar les condicions laborals del personal docent. Preguntat per les reivindicacions del professorat interí, que va convocar vaga els dies 24, 25 i 26 d’abril per a exigir a la conselleria que es duga a terme un pacte d’estabilitat que “realment garantisca la continuïtat del treball d’aquest col·lectiu després de les oposicions massives anunciades per l’administració”, el conseller ha assegurat que “la major proposta d’estabilitat que pot fer l’administració és ampliar les plantilles” –tal com s’ha anunciat aquest dimecres–. “Eixa és la màxima estabilitat que es pot donar”, ha remarcat i ha afegit que “els interins no es quedaran sense feina”.

Pel que fa a la retribució d’aquest col·lectiu docent, el conseller ha dit que això, “com les retallades, depén del govern estatal”. No obstant això, ha aclarit que li agradaria que la situació canviara.

Comparteix

Icona de pantalla completa