Diari La Veu del País Valencià
Residente, Niña Pastori i Zoo, entre els caps de cartell dels Concerts de Vivers de 2018

L’ajuntament de València ha presentat aquest dimecres el cartell dels Concerts de la Fira de Vivers de 2018. Es tracta d’uns concerts més internacionals que mai amb artistes estrangers de renom com Residente, Caetano Veloso o Ky-Many Marley.

Izal engegarà el cicle de concerts el dia 4 de juliol, que acabarà el dia 18 amb Icona Pop, Elyella, Boccachico, Innmir i Nation Live. Entre els grups valencians que hi participaran, es poden destacat Zoo, Arkano, Mireia Vilar i Auxili. Segons ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, els grups valencians suposen el 25% del total del cartell, ja que un dels objectius de la fira “és que el públic local conega els seus artistes”. També ha apuntat que aquest percentatge pot incrementar-se amb els teloners que falten per confirmar.

El 60% dels grups que conformen el cartell són internacionals i es podrà gaudir d’ells “a preus molt més baixos que en altres ciutats de l’estat espanyol”. És el cas dels concerts de Niña Pastori o Iván Ferreiro, amb uns preus notablement per baix que els de la resta de l’Estat. Els preus de les entrades oscil·len entre els 12 i 15 euros per als artistes locals i estatals i costaran més de 30 euros per als internacionals. Els abonaments estan ja disponibles a la web concertsdevivers.com

Fuset ha incidit en que el 30% dels artistes que hi participen són dones, un percentatge “molt superior” al 17% d’altres festivals de l’estat espanyol. El cartell compta amb una gran varietat de grups i d’estils musicals per a fer-lo atractiu a tots els públics. L’oferta de la fira no es queda només en els concerts, ja que al recinte de vivers hi haurà també un espai gastronòmic amb food trucks. Les taquilles obriran a les 19.00 hores i les portes d’accés a les 19.30 hores. Com a novetat d’enguany, les entrades inclouran l’hora concreta a què comença el concert.

Cartell de l’edició de 2018 dels Concerts de Vivers / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

Aquesta edició ha batut els rècords tant de concerts com d’empreses promotores participants. Així, en total hi haurà 19 jornades de concerts, diverses d’elles amb actuacions de més d’un grup, com és el cas del dia 12, amb els concerts de Beret, Arkano i Zetazen. En total hi participen 16 empreses promotores.

“Per qüestions d’aforament, no es pot portat artistes com Madonna”, ha assenyalat Fuset, qui ha explicat que, no obstant això, molts dels grups internacionals que participen en l’edició de 2018 “han vingut per les característiques del recinte”. Així, des de l’Ajuntament afirmen que l’impuls a la Fira de València de juliol és una actuació estratègica del consistori per a fer la ciutat encara més atractiva als turistes que la visiten en juliol i agradar també la població local. Segons els càlculs del consistori, els Concerts de Vivers produiran un retorn econòmic de 5 milions d’euros per a la ciutat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa