Diari La Veu del País Valencià
La indignació ciutadana per la sentència a ‘La Manada’ arriba a les portes dels jutjats

Continua la indignació per la sentència a ‘La Manada’, acusada per abús sexual continuat, però no per violació múltiple. Mitjançant les xarxes socials, col·lectius i associacions feministes van convocar aquest dijous nombroses concentracions davant les audiències provincials, ajuntaments i places de diferents ciutats i capitals de tot l’estat espanyol “contra la justícia patriarcal”.

Milers de persones van omplir els carrers amb crits com ‘Aquesta sentència és una vergonya’, ‘La Manada som nosaltres’, ‘No és un abús, és violació!’ o ‘Passe el que passe, nosaltres et creiem’. En el cas de València, la protesta va començar a les 19 hores davant l’Ajuntament i es va convertir en una multitudinària manifestació fins a la seu de la delegació del govern a València, al carrer de Colom, on hi havia convocada una altra concentració a les 20 hores.

A més, algunes de les persones que van participar en les protestes no es van aturar ací, sinó que van seguir cap a la Porta del Mar i la plaça d’Amèrica, vora riu, en una nova marxa improvisada i amb sentades al carrer incloses. Cap a les 10 de la nit, aquesta manifestació va arribar a la Ciutat de la Justícia.

Allà, com en la resta de jutjats de tot l’estat espanyol, aquest migdia hi havia convocades noves concentracions amb els missatges ‘La Manada som totes’, ‘Alerta feminista’ i ‘No és no’ (Veure la fotogaleria). Centenars de persones han acudit a les portes de la Ciutat de la Justícia aquest divendres per a mostrar, de nou, la seua indignació contra “la justícia patriarcal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa