Diari La Veu del País Valencià
Puig i Gaspar voten en un dia ‘històric’ per al PSPV

RedactaVeu / Europa Press / València

Els dos candidats a les primàries que el PSPV celebra hui diumenge per a triar qui serà el seu candidat a la Presidència de la Generalitat, Ximo Puig i Toni Gaspar, han dipositat ja el seu vot en els seus respectius centres electorals i han destacat que hui és un dia “històric” per al partit amb el qual s’anticipa el canvi al País Valencià.

El primer dels candidats en votar ha sigut Ximo Puig, qui ha dipositat el seu vot a les 10.15 hores en la Casa Ciurana de Morella, on ha arribat acompanyat de la seua dona i dels seus dos fills, així com de l’actual alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés i un grup de militants i simpatitzants de l’agrupació local del PSPV.

Allí, Puig ha animat totes aquelles persones que s’han inscrit en el procés al fet que acudisquen a votar “perquè van a participar d’un moment històric, d’un moment fonamental, d’un moment en el qual estarem més prop del canvi” al País Valencià. “Hui amb la participació estem fent ja aquest canvi. Estem més prop del canvi”, ha afirmat Puig.

Per la seua banda, Toni Gaspar ha votat un quart d’hora més tard en la seu socialista de Faura, on és alcalde, i ha afirmat que “una vegada acabe la jornada electoral i se sàpiguen els resultats, el que és segur és que qui guanya és el PSPV-PSOE”. “És un dia històric”, ha asseverat.

Així, a més de fer una crida a la participació en aquestes primàries, ha desitjat que aquest siga un procés “exemplar i una festa de la democràcia”. També ha manifestat el seu “convenciment” que hui es triarà “el pròxim president de la Generalitat Valenciana, el que posarà punt i final al règim del PP que dura ja quasi 20 anys”.

Jornada electoral

El PSPV celebra les primeres eleccions primàries obertes de la història de la democràcia espanyola amb 66.913 inscrits en el cens entre militants i ciutadans. Els militants i simpatitzants poden votar en un dels 380 centres de votació habilitats arreu del territori entre les 10 del matí i les 8 de la vesprada.

La jornada electoral serà possible gràcies a 1.203 militants que estaran presents en les taules de votació i formaran part de l’ampli dispositiu planificat des de l’adreça del PSPV per a cobrir qualsevol incidència.

Les taules electorals estaran compostes pel president de taula i dos vocals que supervisaran el procés. A ells se sumaran més de 500 representants de la Comissió d’Organització Nacional que vetlaran pel procés.

Per a la jornada de hui s’han creat 750 urnes de cartó i 120.000 paperetes de cada candidat, a més de 84.000 paperetes en blanc per als militants i simpatitzants que no desitgen decantar-se per cap dels dos candidats socialistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa