Diari La Veu del País Valencià
Educació xifra en un 3% el seguiment de la vaga de professorat interí i l’STEPV l’eleva al 30%

La Coordinadora de Professorat Interí i l’STEPV van acordar a principis d’abril convocar una vaga per als dies 24, 25 i 26 d’abril per a exigir a la Conselleria d’Educació que es duga a terme un pacte d’estabilitat que “realment garantisca la continuïtat del treball d’aquest col·lectiu després de les oposicions massives anunciades per l’administració”.

Segons ha informat Educació, a partir de les dades facilitades per les direccions de cada centre educatiu, han secundat la vaga 549 persones d’un total de 16.980 docents interins. És a dir, el 3,92% del total d’interins del territori valencià. Les dades prenen com a referència el nombre total de professorat interí, que és qui està convocat als tres dies de vaga del mes d’abril.

Per demarcacions, segons les mateixes fonts, a Alacant han secundat la vaga 335 interins d’un total de 7.667, és a dir, el 4,37%. A Castelló, han secundat la vaga 40 interins d’un total de 2.392, l’1,67%. A València, han sigut 174 interins, de 6.921, els qui han secundat la vaga, un 2,51%.

L’STEPV, en canvi, ofereix unes altres dades. El sindicat, que qualifica “d’èxit” aquesta primera jornada, diu que l’aturada ha comptat amb un seguiment del 30% del professorat interí i assegura que han participat més de 700 persones en la manifestació d’aquest dimecres al matí per València. L’STEPV no té les dades que faciliten els equips directius, sinó que ha passat una enquesta al professorat de vora 200 centres educatius i n’ha extrapolat els resultats. A més, el sindicat explica que la seua base per a calcular no són els 16.980 docents de què parla Educació, sinó uns 12.000, “els interins que tenen vacant”.

Sobre l’objectiu de la vaga, el sindicat insta la Conselleria d’Educació a signar un pacte d’estabilitat “que realment garantisca la continuïtat del treball al col·lectiu després de les oposicions massives”, ja que, asseguren, “la proposta de la Conselleria no dóna aquestes garanties”.

La vaga, explica l’STEPV, “també ha estat convocada per a exigir al Ministeri d’Educació un accés diferenciat en la normativa d’ingrés a la funció pública docent, pel qual les places ocupades per docents interins s’oferten a aquest col·lectiu i les places de nova creació i les jubilacions s’oferten al personal que vulga accedir a la docència”. També exigeixen al Ministeri l’aplicació de l’article 61.6 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, pel qual en situacions extraordinàries com l’actual –amb vora un 25% d’interinitat– es puga accedir a la funció pública docent per concurs de mèrits.

La Conselleria d’Educació va manifestar el passat 12 d’abril que “no entenia” la convocatòria de vaga per part del professorat interí prevista per a aquestos tres dies i va indicar que el sistema educatiu valencià “continuarà necessitant cobrir places vacants per docents interins”, ja que “es necessiten molts més docents que places d’educació es convoquen”.

No obstant això, l’STEPV considera que “el conflicte generat per la convocatòria de 13.000 places per als pròxims anys continuarà en el temps si no s’assoleix el pacte d’estabilitat i es dóna garanties de continuïtat en el treball”. El sindicat no considera que el treball estiga garantit i assegura que “només es podrà llançar un missatge de tranquil·litat al col·lectiu si se signa un pacte que ho garantisca”.

Durant l’assemblea celebrada en la plaça de Manises de València, quan ha finalitzat la manifestació, també s’ha animat el col·lectiu a continuar en la mobilització i a secundar la vaga general de professorat convocada per al 16 de maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa