Diari La Veu del País Valencià
L’IVIE xifra en 1.207 llocs de treball el resultat del pla inversor de Jorge Rodríguez

El primer pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de la Diputació de València va generar l’equivalent a 1.207 ocupacions a temps complet durant un any. La dada prové del treball de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) que analitza l’impacte econòmic d’aquest pla impulsat pel president, Jorge Rodríguez, amb què es van executar 1.581 obres durant l’any 2016 en els 266 municipis de la demarcació.

El diputat d’Hisenda, Toni Gaspar, ha presentat aquest dilluns l’estudi al costat de Joaquín Maudos, director adjunt de l’IVIE i catedràtic de la Universitat de València, que ha destacat “l’efecte tractor que ha tingut aquest pla de la Diputació, ja que per cada euro invertit s’ha creat quasi un euro de renda en l’economia valenciana, a més de la dinamització del mercat laboral”.

El responsable d’Hisenda ha celebrat que la inversió de 69,1 milions d’euros en aquest primer PIFS, per part de la Diputació, “ha generat un impacte en les vendes de les empreses valencianes de 148 milions d’euros; un efecte multiplicador des del punt de vista productiu que, a més, deixa en els municipis obres de millora en matèria d’urbanisme, patrimoni, edificis públics, instal·lacions esportives, zones verdes i infraestructures i serveis en general”. Totes aquestes actuacions “les han decidit els alcaldes i alcaldesses amb l’autonomia que els dóna aquesta Diputació”, ha afegit Gaspar en una compareixença davant dels mitjans de comunicació.

Microempreses valencianes

Pel que fa als perfils dels beneficiats pel pla, un 91% de les empreses contractades són valencianes. A més, prop d’un 70% de les adjudicatàries són microempreses. Per sectors d’activitat, el 63,3% de les empreses contractades pertanyen a la construcció i el 27,6% a serveis. També en l’apartat d’inversions destaca la construcció, que abasta el 85,4% de les actuacions enfront del 10,5% d’inversions en serveis.

Després d’aquest primer PIFS hi ha hagut dos més en 2016 i 2017. El primer, amb un pressupost de 12 milions d’euros, es va destinar als municipis de menys de 5.000 habitants, mentre que el de 2017 va arribar a totes les localitats amb una dotació de 21,2 milions d’euros. En total, s’han invertit 102,3 milions d’euros en menys de dos anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa