Diari La Veu del País Valencià
Montón assegura que o passa res perquè s’haja paralitzat tot el concurs de ressonàncies

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, s’ha mostrat tranquil·la després que el Tribunal Administratiu haja paralitzat tot el concurs de ressonàncies per un recurs d’Eresa. De fet, ha assegurat que “no passa res” per la suspensió de tot el concurs perquè “s’arribarà a temps”.

Preguntada després de presentar el pla REMOT –un programa de capacitació de metges i infermers en zones rurals–, Montón ha garantit que “no passa absolutament res” i que “no hi ha cap problema” per aquesta suspensió cautelar. Ha insistit que “no passa res”, que “en tots aquestos processos hi ha la possibilitat de fer unes al·legacions i un recurs i no passa res”.

La consellera ha assegurat que seguiran “cap endavant una vegada haja passat eixe termini, que és preceptiu”, perquè “el full de ruta està clar: internalitzar les ressonàncies i anar fent aquestos processos en dues fases fins a arribar al 100%”.

Una primera fase seria la d’assumir la realització de les proves magnètiques que es realitzen dins dels hospitals. Montón ha assegurat que “l’Administració està preparada per a realitzar-les quan acabe el contracte actual amb ERESA”.

D’altra banda, hi ha el cas de l’Hospital General de València, on segueix treballant Eresa tot i haver acabat el contracte de ressonàncies. Aquesta situació acabarà en estiu, quan acabe també el contracte que l’empresa té per a realitzar els TAC. La consellera ha explicat que “han hagut de compassar la finalització dels dos contractes” i que, com que aquest hospital és un consorci, la situació és “una poc més especial”.

Comparteix

Icona de pantalla completa