Diari La Veu del País Valencià
El Consell es marca l’objectiu de multiplicar per cinc les exportacions al Japó en 2025

La missió comercial que el Consell desenvoluparà fins a dissabte al Japó ha començat aquest dimecres amb l’objectiu de buscar complicitats per a facilitar que les empreses valencianes exporten més al país nipó. El viatge, motivat pel recent anunciat acord de lliure comerç entre el Japó i la Unió Europea, pretén explicar les capacitats i les potencialitats de les empreses i el territori valencià perquè, d’una banda, les companyies japoneses compren més i, d’altra, invertisquen més.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest dimecres en una reunió mantinguda a la seu de l’Ambaixada d’Espanya que espera que la missió comercial servisca perquè les empreses japoneses facen de preceptores del territori valencià davant d’altres interessades a fer el salt a Europa, però també perquè puga connectar empreses de tots dos països per a reequilibrar la balança comercial, inclinada notablement a favor de l’estat d’Àsia.

L’objectiu que es planteja el Consell és que les exportacions es multipliquen per cinc d’ací a 2025. Una marca que, en cas que s’aconseguira, suposaria passar dels 88 milions d’euros venuts en 2017 a més de 430 en 2025. Tot i aconseguir aquestes xifres, la balança comercial quedaria encara molt inclinada a favor del Japó, ja que en el darrer any va vendre al País Valencià 527 milions d’euros.

En el darrer exercici van ser un total de 1.107 empreses valencianes les que van exportar al Japó, 36% més que l’any anterior, mentre que 776 nipones van importar béns i serveis valencians.

Per a Puig, l’acord amb la Unió Europea donarà un “impuls” a les ja “rellevants” relacions bilaterals que mantenen l’estat espanyol i el Japó. En aquest context, el president ha assenyalat la importància d’aquesta missió comercial perquè les empreses acompanyants “tinguen l’oportunitat de donar a conéixer tant els productes i serveis” valencians com “l’oferta turística” i d’oportunitats de negoci que, en la seua opinió, representa el País Valencià.

El conseller d’Economia i Sectors Productius, Rafa Climent, ha coincidit en l’objectiu prioritari que representa augmentar la presència al Japó. La raó és que, segons ha explicat, els 88 milions de les exportacions del 2017 “sols representa el 4%” de les vendes totals espanyoles al país nipó.

La delegació, en la qual també estan presents el conseller d’Economia, Rafa Climent, i la directora d’Internacionalització, Mari Parra, ha visitat aquest dimecres la Cambra de Comerç de Tòquio. / DIARI LA VEU

Aquest 4% del total estatal està format en un 53% per les exportacions d’empreses de calcer; de begudes i vins; de productes ceràmics; de sucs, de conserves vegetals, i de mobles. Per contra, les importacions japoneses d’empreses valencianes es concentren en un 75% en el sector de l’automoció.

Climent ha considerat que les empreses del país tenen “molt a oferir” al Japó, atés que els seus productes reuneixen la “qualitat, el disseny, la innovació i uns serveis” que responen a les exigències d’un mercat “exigent” com el que representa la tercera economia mundial. En la qualitat dels serveis de les empreses valencianes ha incidit precisament la directora general d’Internacionalització, Mari Parra, que ha assenyalat aquest com un factor clau per a atraure les inversions estrangeres, que en l’últim any s’ha incrementat en més d’un 500%.

Comparteix

Icona de pantalla completa