Diari La Veu del País Valencià
Sepulcre es planteja paralitzar el ple d’investidura d’Alacant si no se l’inclou com a candidat a l’Alcaldia

L’edil no adscrit a l’Ajuntament d’Alacant, Fernando Sepulcre, ha advertit que estudia paralitzar el ple d’investidura d’aquest dijous si no s’inclou el seu nom en la llista de candidats a l’Alcaldia. Sepulcre ha esgrimit una sentència segons la qual, malgrat no representar un partit polític, “sí que es permet complir amb els drets dels regidors en casos de dimissió o defunció de l’alcalde”.

Sepulcre s’ha referit així a la situació del consistori alacantí amb la renúncia a l’acta de l’exalcalde socialista Gabriel Echávarri, processat per suposadament fraccionar contractes en Comerç i per l’acomiadament d’una treballadora temporal de l’Ajuntament, cunyada del portaveu del PP, Luis Barcala.

Sobre aquest tema, l’ex de Ciutadans ha assenyalat que solament es votarà a si mateix i ha considerat com a “no desgavellada” la seua proposta per a encapçalar un equip de govern de transició amb representants de tots els grups municipals per a portar la ciutat fins a les eleccions de l’any que ve.

“Em mantinc ferm en aquesta proposta”, ha remarcat a preguntes dels mitjans aquest dimarts, després d’assistir a la presentació, al Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ), de la primera edició d”Alacant Gastronòmica. I Trobada de l’Estil de Vida Mediterrani’.

Qüestionat pels impediments a la seua candidatura, per ser no adscrit, Sepulcre ha relatat que va preguntar sobre això al secretari municipal, que li va indicar que solament eren elegibles els candidats que representaren un partit polític. “Però estic veient que hi ha una sentència precisament de l’any passat, que crec que va eixir el mes de gener en el BOE, i sí que es permet complir amb els drets dels regidors en un cas com una dimissió o una defunció de l’alcalde”, ha sostingut.

Per això, ha considerat que “sí que poden estar tots els representants d’un partit polític i els no adscrits”. Preguntat sobre què pensava fer si no se li permet, ha indicat que “si estan fent alguna cosa il·legal, per descomptat que defensaré els meus drets, sempre”.

A més, ha remarcat que impugnarà el ple “si no està en la papereta el nom dels dos no adscrits, com ha d’ocórrer”. I ha afegit: “Potser pare el ple, perquè si estan cometent una il·legalitat, és un problema de l’Ajuntament, que ha de complir amb tots els requisits legals en alguna cosa que no és pecata minuta, com triar un alcalde”.

Comparteix

Icona de pantalla completa