Diari La Veu del País Valencià
La Unió premia els periodistes agredits per feixistes el 9 d’Octubre i el col·lectiu mexicà CIMAC

La Unió de Periodistes Valencians celebrarà dijous 3 de maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, el lliurament de la 37a edició dels Premis Llibertat d’Expressió. La Unió distingirà amb aquest guardó els periodistes i fotoperiodistes que el 9 d’Octubre van ser “agredits, verbalment i físicament, per grups feixistes d’ultradreta, mentre treballaven cobrint els diferents actes de celebració del Dia de la Comunitat Valenciana”. En representació de tots ells recollirà el premi el fotoperiodista Germán Caballero.

També serà reconegut el col·lectiu mexicà CIMAC, amb una doble intenció, “la de premiar el perillós treball dels i les periodistes mexicanes, que es juguen la vida diàriament per a informar, i el vessant de gènere que aquest col·lectiu desenvolupa amb la seua missió de generar i publicar informació noticiosa sobre la condició social de les dones, assegurar que les i els periodistes incorporen els drets humans de les dones en el seu treball quotidià, així com promoure els mitjans com una eina de transformació educativa i social que servisca com a estratègia perquè les organitzacions civils transmeten les seues activitats, demandes i propostes”, expliquen des de la Unió.

L’acte estarà presentat per la també periodista Majo Siscar i se celebrarà a partir de les 19 hores al Paranimf del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa