Diari La Veu del País Valencià
Els associats de la UPV mantenen la vaga indefinida, però valoren la proposta de diàleg de la Direcció

Els professors associats de la Universitat Politècnica de València (UPV) han decidit mantindre la vaga indefinida que van començar aquest dilluns, encara que han valorat que des de la Direcció de la institució acadèmica se’ls haja realitzat una proposta per escrit per a continuar les converses, tot i que aquesta és “poc més que un calendari de negociació”.

Així ho han expressat a Europa Press fonts del professorat en vaga, que es va reunir en assemblea aquest dilluns per a decidir la continuïtat de les aturades. D’aquesta manera, han criticat que la proposta del rectorat tinga uns “terminis molt llargs”, ja que els citava a la primera reunió dins de dues setmanes i els instava a suspendre temporalment la vaga per a reprendre les converses.

Per als associats, la nova proposta no s’adapta a les seues reivindicacions, ja que no inclou “la principal”: igualar el seu salari al dels professors associats “que millor cobren de la Comunitat”, els de la Universitat d’Alacant.

Així mateix, mantenen que “no es poden dilatar tant els terminis” com proposa la direcció ni tampoc estan d’acord amb el fet que la proposta “remeta al conveni col·lectiu que s’aprova en Conselleria” per a cobrir les seues peticions.

Durant la jornada, els professors s’han concentrat a les portes d’alguns edificis de la universitat. De moment, no hi ha dades de la mobilització, ja que aquesta afecta un col·lectiu “molt dispers”, que treballa en diversos campus i en el qual no tothom tenia classes en aquest quadrimestre. No obstant això, des de la coordinació de la vaga han expressat que aquest dimarts podrien oferir una dada sobre la base dels càlculs del comité de seguiment.

Comparteix

Icona de pantalla completa