Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Sagunt desplega una bandera republicana al compàs de l’himne de Riego

Una bandera republicana de grans dimensions ha sigut desplegada durant uns minuts d’aquest divendres, als sons de l’himne de Riego, a les balconades de l’Ajuntament de Sagunt i la Tinença d’Alcaldia per a commemorar el 14 d’abril, dia de la proclamació de la II República.

En un comunicat, el consistori ha informat que es tractava d’una proposició d’Esquerra Unida que el ple municipal del 27 de març de 2017 va acordar dur a terme.

La bandera s’ha tendit al ritme de l’himne republicà com a homenatge a totes les persones que van defensar la República i la democràcia, segons fonts municipals.

Carregant el vídeo…

La proposta aprovada, que va ser presentada per la regidora Roser Maestro (EUPV), preveu també la celebració d’actes commemoratius del 87 aniversari de la proclamació de la II República. Segons exposa el text, “va promoure l’avanç en la transformació de la societat, en la defensa de les llibertats individuals i col·lectives i en la consecució de la justícia social”, per la qual cosa és una data que “ha de ser reivindicativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa