Diari La Veu del País Valencià
Una empresa emergent valenciana desenvolupa un ‘trip advisor’ per a col·legis

L’empresa emergent valenciana Schoolmars ha creat una plataforma web en la qual es pot puntuar i deixar opinions sobre la qualitat educativa dels centres escolars, una iniciativa amb la qual pretén convertir-se en el “trip advisor espanyol de col·legis”. La pàgina web creada pels espanyols Daniel Perelló i Javier Ruiz té com a objectiu ajudar famílies i estudiants a trobar la millor opció educativa a través de comentaris i opinions sobre centres educatius preuniversitaris de tot l’estat espanyol.

A més, ofereix una eina de màrqueting educatiu perquè els col·legis puguen captar talent i noves matriculacions, segons ha informat l’Institut Tecnològic d’Informàtica (ITI), que ha proporcionat la consultoria tècnica i les adaptacions tecnològiques necessàries per a millorar el funcionament de la plataforma i possibilitar la seua internacionalització en països com el Regne Unit. En l’àmbit tecnològic, la web compta amb un “potent cercador” que permet accedir de forma instantània a tota la informació indexada, gràcies a la funcionalitat de cerca proporcionada per ElasticSearch.

La plataforma està desplegada en manera de núvol, és a dir, sobre una infraestructura externa proporcionada per tercers, concretament en la plataforma Azure de Microsoft, la qual cosa proporciona al sistema la capacitat de dimensionar-se adequadament per a donar servei a una demanda de peticions creixent. A través de la intervenció de l’Institut Tecnològic d’Informàtica, la plataforma compta amb noves funcionalitats com a pàgines de col·legi, ciutat, província, millores de rendiment de la web i les modificacions necessàries per a la seua internacionalització.

A més del Regne Unit, la direcció de l’empresa té com a objectiu seguir creixent per altres països en els quals la inversió en educació i tecnologia és fonamental, com són els Estats Units, Austràlia, Mèxic, el Brasil i França.

La plataforma presenta eines tant per a usuaris, que poden llegir o escriure opinions sobre els centres educatius amb l’objectiu d’escollir la millor opció, com per als col·legis, que poden publicar tot el referent al seu projecte educatiu, extraescolars, idiomes, noves tecnologies per a captar talent i noves matriculacions. La plataforma web ha rebut més d’un milió de visites, compta amb més de 9.000 opinions sobre centres educatius i els seus usuaris han deixat més de 7.000 sol·licituds d’informació o reunió.

A més a més, SchoolMars ha creat els Premis Nacionals de Màrqueting Educatiu, dins de l’esdeveniment dels Premis Nacionals d’Innovació Educativa per a agrupar les millors experiències i amb el suport d’empreses com Microsoft, Brainstorm o BQ.

La plataforma se sustenta gràcies al suport de grups educatius i associacions com la Institució SEK, Grup Sorolla, Els Salesianos, la BritishSchool, Maristas i compta amb acords amb les principals patronals d’ensenyament del panorama estatal, així com amb el suport de diferents conselleries d’educació.

Comparteix

Icona de pantalla completa