Diari La Veu del País Valencià
El grup Agermanats demana a les Corts controls per a verificar els currículums i evitar un ‘cas Cifuentes’

Els diputats del grup no adscrit Agermanats han presentat una iniciativa a la Mesa de les Corts en la qual demanen l’establiment de controls que permeten verificar la informació que els diputats inclouen en els currículums que publica la web del parlament. El parlamentari no adscrit Alexis Marí ha indicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa, presentada per David de Miguel enmig de tot l’escàndol del suposat màster cursat per la presidenta madrilenya Cristina Cifuentes, és que hi haja una forma de verificar la paraula d’un diputat quan diu que és arquitecte o que ha fet algun treball o màster.

Marí ha assenyalat, a més, que el PSPV, Compromís i Podem han posat “225.000 òrgans de control i contra la corrupció” i creu que qualsevol d’ells “pot ser vàlid per a comprovar que el que presenta un diputat o diputada són dades que quadren amb la seua situació laboral i formativa”. L’exdiputat de Ciutadans ha dit que la iniciativa no està pensada per a ningú en concret, a part de la presidenta madrilenya Cristina Cifuentes, que no està en les Corts, però creu que és interessant poder comprovar la veracitat dels currículums presentats pels diputats.

Per la seua banda, De Miguel ha assenyalat que “cal establir mecanismes interns” si veritablement “es vol ser transparent i regenerador” per a evitar possibles finançaments irregulars o escàndols com el de Cifuentes. Ha assenyalat que el cas del màster de Cifuentes “pot semblar una ximpleria però afecta al bon nom de les institucions i la classe política”.

A més, ha afirmat que els parlamentaris valencians han marcat uns estàndards de transparència que sembla que solament afecten als de fora, ja que els grups de les Corts queden exempts de la llei de Comptes oberts. Segons el diputat es parla molt de comissions de recerca contra la corrupció però “caldrà veure com es preveu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa