Diari La Veu del País Valencià
Goirigolzarri assegura que la fusió de Bankia amb BBVA o Sabadell és una llegenda urbana

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat aquest dilluns que la possible fusió de Bankia amb BBVA o el Banc Sabadell “és una llegenda urbana”. “Mai m’he assegut amb cap col·lega, ni espanyol ni estranger, a negociar cap tipus de fusió”, ha asseverat. Així ha descartat qualsevol operació de fusió a curt termini de l’entitat financera, encara que “u mai sap què passarà a mitjà o llarg termini” i “en el mercat no es pot dir que no ocorrerà”.

Goirigolzarri ha realitzat aquestes declaracions durant un esmorzar informatiu previ a la Junta d’Accionistes que se celebrarà aquest dimarts al Palau de Congressos de València. En aquest esmorzar també s’ha referit al procés de privatització de l’entitat i ha assenyalat que l’escenari que es plantegen és el de “complir amb la llei”, que marca que Bankia ha de finalitzar la seua privatització en acabar 2019.

En aquest sentit, ha lloat el paper del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) amb “molt bons professionals” i ha apuntat que és a ells a qui correspon decidir si “fer un procés més accelerat amb paquets accionarials més amplis, però han de buscar el moment”. “Tenen un mandat, han d’optimitzar el preu i tenen un criteri professional”, ha insistit.

El banquer ha assenyalat que es preveu un augment dels tipus d’interés per al segon trimestre de 2019 i que és el marc en què treballen, per la qual cosa creu que la privatització “es pot avançar un poc”. En aquest punt, el conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha agregat que “molts inversors estan interessats a entrar en paquets grans” i que caldrà veure les “oportunitats de realitzar descomptes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa