Diari La Veu del País Valencià
Bonig veu com una amenaça l’acte de Tardà a Vinaròs i exigeix a Puig i Oltra que defensen el país de l’independentisme

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha rebutjat aquest diumenge les paraules del diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà, qui aquest dissabte va acudir a Vinaròs (Baix Maestrat), on “va animar els valencians a seguir el procés independentista català”. Per a la líder del PP valencià “aquestes declaracions són una ofensa per al poble valencià”, que “se sent orgullós de la seua història i la seua cultura i que sempre s’ha mostrat involucrat en la construcció del projecte comú d’Espanya”.

Tardà va acudir aquest dissabte a participar a Vinaròs a un acte d’ERPV i de vesprada va compartir a Benicarló, junt amb el president del partit al País Valencià, Josep Barberà, i dos experts en memòria històrica, una taula redona al voltant del 80é aniversari dels bombardejos feixistes sobre el Maestrat. La presència del diputat republicà al Congrés a les dues poblacions valencianes va estar acompanyada d’ultres militants d’Espanya 2000 que es van concentrar davant la porta de l’Auditori de Vinaròs per a tractar de boicotejar l’acte polític organitzat per ERPV.

Tardà va fer la denúncia a les xarxes, on va indicar que havia sigut insultat i s’havia amenaçat els assistents. De fet, la guàrdia civil va haver d’acordonar els accessos a la sala, un recinte que, segons el diputat, es va omplir “de gom a gom per a celebrar un acte de civisme, de compromís amb els valors republicans i de solidaritat amb els presos i exiliats”, apuntava aquest dissabte.

L’Auditori de Vinaròs, aquest dissabte, fortament protegit per la guàrdia civil durant l’acte on participava el dirigent republicà. /JOAN TARDÀ

La presidenta del PPCV, qui ha intervingut aquest diumenge en la Convenció del PP a Sevilla, no ha fet cap denúncia pública respecte als fets esdevinguts a la població del Baix Maestrat, on un grup d’ultres encapçalats pel líder del partit España 2000, José Luís Roberto, va intentar sabotejar un acte polític on participaven càrrecs electes triats democràticament per la ciutadania.

Bonig, com recull Europa Press, està preocupada pel “silenci” del president i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i Mónica Oltra, davant les declaracions de Tardà, ja que les considera un “atac a l’autonomia valenciana”.

Ha exigit a tots dos dirigents “que, com a president i vicepresidenta de tots els valencians, isquen a defensar ja la Comunitat de l’atac de l’independentisme català”.

D’aquesta manera, ha apuntat que “la falta de reacció exhibida fins ara per tots dos” els converteix en “còmplices de les paraules de Tardà” i deixa “desemparats els valencians”, que “tenen una cultura, una llengua, una història, un patrimoni i una idiosincràsia que res té a veure amb l’ensomni dels Països Catalans que abanderen Tardà i els altres actors del pols de l’independentisme català contra l’Estat”, ha manifestat.

Així mateix, la dirigent popular ha alertat que “aquest tipus d’actituds fan témer que l’actual govern valencià no estiga a l’altura per a poder guiar les destinacions de la Comunitat” i ha assegurat que el PP “seguirà sent la barrera contra la lacra independentista” perquè no vol “que passe a la Comunitat el mateix que a Catalunya”.

En aquest sentit, ha assegurat que “l’enorme forat econòmic que ha suposat per als catalans l’èxode d’empreses de la seua autonomia no succeirà ací”, ha advertit.

Bonig ha criticat que “Puig i Oltra no han respost aquest menyspreu contra els valencians”, una actitud que “pot suposar dues coses: o bé que no s’atreveixen a contestar Tardà o bé que els ha fet de teloners i no tenen valor per a explicar-los als valencians que ells estan en la mateixa sintonia que un dels líders de l’independentisme català”.

En qualsevol dels casos, Bonig ha lamentat “la falta de reflexos del govern valencià, el full de ruta que estan marcant els independentistes de Compromís, la feblesa dels socialistes valencians i la desprotecció dels valors més elementals del poble valencià per part del tripartit”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa