Diari La Veu del País Valencià
La Ford engega la producció del motor Maverik, que es fabricarà a ple rendiment en maig

La planta Ford d’Almussafes comença aquest dilluns la producció del motor Maverik, que donarà treball a 130 persones. Aquesta setmana comença la fabricació de les primeres unitats, que porta en proves des d’octubre, i el motor es començarà a produir a ple rendiment a partir del mes de maig. Segons les estimacions de la UGT, sindicat amb més representació a la fabrica de La Ribera, al dia es produiran al voltant de 1.300 unitats d’aquestos components. Les seues destinacions seran el Canadà i els Estats Units.

Segons han explicat fonts d’UGT, de les 130 persones addicionals que caldran per a la fabricació del motor, 70 vindran de la resta de plantes i les 60 restants seran o bé contractes temporals nous o bé s’acabarà amb el compromís d’ocupació fixa que té l’empresa. En l’actualitat hi ha 47 treballadors que tenen contracte fins a juny i, “en principi, se’ls renovarà a ells”, si tenen disponibilitat, expliquen des de l’UGT. Les incorporacions definitives es faran entre maig i juny, una vegada començada la producció en sèrie.

D’altra banda, la fabricació del Maverik permetrà que els treballadors de la secció de motors recuperen els torns que tenien abans. El motor es produeix en dos seccions diferents: la primera és la part de mecanitzats –de la que s’encarregaran operaris d’altres plantes– i la segona és la part de muntatge. Amb la fabricació del Maverik, el torn de mecanitzat treballarà a tres torns i en la part de muntatge recuperaran un segon torn.

El segon torn de la planta de motors es va perdre la passada primavera amb la fi del contracte amb Jaguar Land Rover i la reducció de la càrrega de treball de muntatge de motors.

Torns extraordinaris

Un dels productes fabricats a la planta d’Almussafes que millor està funcionant és el Ford Kuga. La gran demanda d’aquest vehicle va obligar els treballadors a fer dues jornades extra el 3 i el 24 de març. Segons ha explicat el representant de UGT a la Ford, Carlos Faubel, en abril es tornarà a repetir la situació. Està previst que els treballadors del torn de nit realitzen una jornada extraordinària el divendres 13 d’abril; i el dissabte 21 es repetirà la situació amb el torn del matí.

Aquestos torns es pagaran d’acord al conveni col·lectiu i es prestarà el servei habitual de transport, segons ha informat la direcció de la planta als treballadors.

Amb la producció d’aquest vehicle, l’ocupació de la planta Ford Almussafes està garantida més enllà de l’any 2020, ja que abastirà tot Europa. En l’actualitat aquest vehicle representa un important pilar de la factoria la producció del qual suposa el 50% del volum de treball de la planta. De fet, la presentació de la producció d’aquest cotxe la va fer el director de Fabricació de Ford Europa, Dirk Heller, acompanyat del president de la Generalitat, Ximo Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa