Diari La Veu del País Valencià
Guanyar Alacant veu positiva la reunió amb Montesinos, però la qüestiona com a alcaldessa

El portaveu de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón, ha assegurat que la trobada d’aquesta vesprada amb el grup socialista per a trobar un acord que permeta investir un nou alcalde d’Alacant del “bloc d’esquerres” s’ha produït en un “to positiu i correcte”.

No obstant açò, Pavón ha apostat per un candidat amb un perfil que “contribuïsca a recuperar la confiança mútua entre els diferents grups d’esquerres” i que tinga el compromís “ferm” de complir els acords als quals s’arriben “després de l’amarga experiència que hem patit amb Gabriel Echávarri”.

En un comunicat, Pavón ha traslladat en la trobada els seus “dubtes” pel perfil que presenta la número dos socialista i alcaldessa en funcions, Eva Montesinos, com a candidata i “pel presumpte finançament il·legal de les campanyes electorals del partit socialista”.

Després de reunir-se amb l’equip negociador socialista, al capdavant del qual es troba la mateixa Eva Montesinos, Miguel Ángel Pavón ha confiat que l’eixida de l’alcalde, Gabriel Echávarri, es “substancie” dilluns que ve i que açò provoque l’elecció d’un nou alcalde del “bloc d’esquerres”, atés que ha insistit que no permetran l’arribada del PP a l’Alcaldia.

Encara així, ha insistit en la necessitat de vincular a la investidura un “document d’objectius a complir en l’últim any de mandat”, que espera tindre acabat la setmana que ve i que ha de comptar amb el suport de l’Assemblea de Guanyar.

“‘Minigovern’ socialista”

En aquest document, Pavón ha substanciat que ha d’haver-hi una referència “expressa” a plans de “caràcter estratègic” i que a la seua manera de veure han sigut “paralitzats pel ‘minigovern’ socialista”.

Ací ha llistat el Pla General Estructural, el Pla de Ciutat o el d’Inclusió Social i, a més, ha parlat de nous projectes com un pla d’inversions en barris, com el plasmat en el document 25 dels pressupostos per a enguany.

“Cal tractar el tema de la participació ciutadana, la web ‘alicantedecide’, avanços en la recollida selectiva de residus, portar avant la candidatura d’Alacant com a Patrimoni de la Humanitat o que l’Ajuntament recórrega la sentència desfavorable sobre El Roal”, ha puntualitzat. Amb tot, Miguel Angel Pavón s’ha mostrat d’acord amb negociar en un primer moment una investidura i després abordar un possible pacte de govern.

Comparteix

Icona de pantalla completa