Diari La Veu del País Valencià
Aznar: L’expansionisme nacionalista català apunta a la Comunitat Valenciana i a les illes Balears

José María Aznar ha estat aquest dijous a València per a advertir els valencians que “el designi de l’expansionisme nacionalista català apunta clarament a la Comunitat Valenciana i les illes Balears”. L’expresident espanyol ha clos un seminari organitzat per FAES, on s’ha parlat de les estratègies i la ideologia del nacionalisme.

A parer d’Aznar, és necessari “assegurar de manera creïble” als ciutadans que el País Valencià “no seguirà els passos de trencament i enfrontament civil; que farà de la seua personalitat pròpia un vincle ferm amb la resta dels espanyols; que no renunciarà a les oportunitats de benestar en la Unió Europea i que no mentirà als seus ciutadans amb un miratge destructiu”

El discurs de l’expresident espanyol ha servit per a felicitar-se perquè “l’edifici constitucional ha suportat la pressió independentista”, alhora que d’advertència davant del fet “que el secessionisme no està derrotat”. Per això, ha deixat molt clar que no s’ha de dialogar amb els qui “han participat en la rebel·lió” i que, de fet, no es pot pressuposar que parlen “de bona fe” quan reclamen negociar.

  • J.M. Aznar: “Cal assegurar de manera creïble als ciutadans que la Comunitat Valenciana no seguirà els passos de trencament i enfrontament civil”.

En aquest context ha introduït Aznar la qüestió valenciana. Sense referències a partits concrets o al Consell, ha alertat que “el nacionalisme aspira a una hegemonia civil més enllà del seu pes electoral”. En la visió geopolítica de l’expresident espanyol, el paper del País Valencià “és crucial per al futur d’Espanya” i per això la importància que els valencians “reforcen les seues estructures polítiques, socials i institucionals” contra “l’expansionisme nacionalista”, atés que, al seu parer, “la pressió no s’aturarà”.

Comparteix

Icona de pantalla completa