Diari La Veu del País Valencià
Podem demana una reunió amb PSPV i Compromís perquè expliquen com es van finançar en 2007

Podem ha demanat un encontre amb el PSPV i Compromís “perquè aclarisquen el que està passant” i els “diguen quines mesures estan prenent”. Així ho ha explicat el secretari general de la formació política arran de les informacions aparegudes la setmana passada, que apunten cap als presumptes delictes derivats del finançament irregular tant del PSPV com del Bloc durant la campanya electoral de les eleccions municipals i autonòmiques de 2007 i que ara estan sent investigats.

“Ens preocupen els fets en si, però també les conseqüències que puguen tindre a dia de hui”, ha explicat Estañ, qui ha afegit que demanaran “les responsabilitats polítiques que pertoquen perquè els valencians van votar en 2015 un canvi perquè es lluitara contra la corrupció i els protagonistes d’aquest canvi” són “els primers” que han de “donar exemple”.

Pel que fa a la iniciativa presentada per Ciutadans aquest dimarts per iniciar una investigació parlamentària sobre aquestes irregularitats en el finançament de PSPV i Bloc. Estañ s’ha mostrat a favor encara que ha puntualitzat que així i tot s’haura d’analitzar i conéixer quins són els seus objectius.

Antonio Estañ ha insistit en la necessitat de definir accions sobre els fets investigats: “Les paraules poden ser molt contundents però no sabem quines mesures concretes es duran a terme ni qui ha de dimitir per aquestes pràctiques, hem de diferenciar-nos del PPCV”.

“Volem que s’aclarisca com abans millor i poder treballar sense cap dubte. Per a formar part d’una llista conjunta amb Compromís necessitem saber què ha passat” ha afegit el líder de Podem.

Comparteix

Icona de pantalla completa