Diari La Veu del País Valencià
La fiscalia alemanya demana l’extradició de Carles Puigdemont per alta traïció i malversació

La fiscalia del ‘land’ alemany de Schleswig-Holstein ha demanat presó preventiva per a Carles Puigdemont mentre dura tot el procés d’extradició, que es podria allargar de 60 a 90 dies. En un comunicat, el ministeri públic ha afirmat que hi ha “risc de fuga”.

A més, la fiscalia també ha requerit al tribunal superior del ‘land’ que admeta a tràmit la demanda d’extradició del president destituït per “alta traïció”, l’equivalent alemany al delicte de rebel·lió espanyol, i també per “malversació de fons públics”. El tribunal superior de Schleswig-Holstein ha de decidir ara si accepta les peticions de la fiscalia.

Acceptada la delegació de vot per a Puigdemont

Per la seua banda, la Mesa del Parlament ha acceptat aquest dimarts la delegació de vot del cap de files de JxCat per als plens de la cambra. La majoria independentista de JxCat i ERC a l’òrgan de govern del Parlament ha possibilitat que el tràmit s’haja tirat endavant i que, a partir de la propera sessió plenària, el vot de Puigdemont el puga fer efectiu la portaveu del seu grup, Elsa Artadi.

Des dels partits independentistes entenen que la detenció a Alemanya que manté Puigdemont a presó el té en una situació idèntica a la que tenen els polítics presos a Madrid, com Oriol Junqueras o Jordi Sánchez, que sí que tenen reconeguda i acceptada la delegació del seu vot.

Des de Cs i PSC, però, no ho veuen igual i per això els seus representants a la Mesa han votat en contra de la decisió. Ells consideren que el TC s’hi va posicionar en contra de la delegació del vot quan es va intentar per a la seua sessió d’investidura interrompuda i, a més, que la seua situació actual a Alemanya no és la mateixa que la dels presos d’Estremera i Soto del Real.

Comparteix

Icona de pantalla completa