Diari La Veu del País Valencià
El PSPV i Compromís exigeixen al govern espanyol un calendari per a accelerar les grans infraestructures

El PSPV-PSOE i Compromís al Congrés han sol·licitat al govern espanyol que acorde amb la Generalitat un marc de treball i les mesures immediates per a accelerar el compliment de l’Agenda Valenciana d’Infraestructures. Ambdós grups parlamentaris han presentat una PNL en què també insten l’executiu de Mariano Rajoy perquè col·labore activament en les peticions que se li formulen per a l’elaboració i posterior aplicació del Programa Estratègic per a la Millora de la Mobilitat, Infraestructures i el Transport de la Comunitat Valenciana (UNEIX).

En un comunicat conjunt, Herick Campos, diputat del PSPV-PSOE, ha destacat que la Generalitat ja va concretar una primera proposta d’acord a través de l’Agenda Valenciana d’Infraestructures que el president Ximo Puig va lliurar en desembre de 2016 al Ministre de Foment i que ara s’està ampliant amb el programa UNEIX.

Així, Campos ha demanat al govern del PP que tinga en compte que no és una petició puntual, sinó que existeix “una voluntat clara de treballar juntes ambdues administracions sobre una planificació a mitjà i llarg termini, fins a 2030, de totes les infraestructures de la Comunitat”. Tot això, amb la intenció que el País Valencià “compte amb una vertebració real que garantisca la mobilitat i sota el prisma de la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental de tot el territori i d’aquest amb Espanya i Europa”.

Per la seua banda, Joan Baldoví, diputat de Compromís, ha explicat que “no es pot seguir planificant i executant inversions d’infraestructures a la Comunitat d’esquena a la Generalitat, ja que aquestes infraestructures han de ser part d’una estratègia global de mobilitat dels i les valencianes, que és una competència de la Generalitat”. De la PNL, Baldoví ha destacat la petició d’establir els mecanismes oportuns perquè els plans territorials que la Generalitat està elaborant, en compliment de les seues competències constitucionals, siguen tinguts en compte a l’hora de dissenyar les grans infraestructures que són competència de l’Administració General de l’Estat.

La iniciativa del PSPV-PSOE i Compromís també demana al govern que facilite i done suport a la Generalitat en el compliment i exercici de les seues competències en matèria d’habitatge. D’aquesta manera, l’insta a retirar el recurs d’inconstitucionalitat interposat contra la Llei de la Funció Social de l’Habitatge aprovada per les Corts Valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa