Diari La Veu del País Valencià
El professorat associat de la Politècnica se suma a la vaga indefinida a partir del 16 d’abril

La Coordinadora del Professorat Associat i els sindicats presents a la Universitat Politècnica de València (UPV) convoquen vaga indefinida en aquesta institució a partir del dia 16 d’abril. Així ho ha indicat en un comunicat la Secció Sindical de Comissions Obreres, una de les convocants d’aquesta aturada que té l’objectiu de reivindicar “el reconeixement per part de la UPV del treball realitzat per aquest col·lectiu”. El seu lema és ‘A mateix treball, mateixes condicions laborals’.

Així, des de CCOO expliquen que amb aquesta vaga indefinida es pretén aconseguir el reconeixement i definició de les tasques desenvolupades pel professorat associat; la remuneració digna i equiparable a altres figures de PDI; el reconeixement de la seua experiència laboral, docent i investigadora; un pla de promoció a altres figures contractuals de PDI, i criteris públics i objectius que determinen les renovacions de contracte.

Des del sindicat asseguren que la figura del professorat associat “ha estat pervertida per part de les universitats públiques”, que l’han convertida en mà d’obra “barata, elàstica i flexible”. Afegeixen que es tracta d’un professorat que “ha de signar un nou contracte any rere any, amb una dedicació a temps parcial els horaris del qual se solen ajustar a aquelles franges que difícilment serien cobertes; sense dret a unes retribucions equiparables a altres categories i sense cap perspectiva de promoció o estabilització com la resta del professorat d’aquesta universitat”.

Aquesta vaga se suma a la iniciada el 29 de gener pels associats de la Universitat de València, coincidint amb l’inici de la docència del segon quadrimestre.

Comparteix

Icona de pantalla completa