Diari La Veu del País Valencià
Educació ofereix 1.000 places per a estades formatives del professorat a Irlanda i Gran Bretanya

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la convocatòria per a la realització d’estades formatives a Irlanda i al Regne Unit per al professorat d’Infantil, Primària i Secundària aquest estiu.

En aquesta ocasió s’oferiran un total de 1.000 places per a la realització d’estades, un 66,67% més que la convocatòria anterior. En concret, 100 places per als docents d’Educació Infantil, 550 per al professorat d’Educació Primària i 350 per al professorat d’Educació Secundària. Per a les estades de quatre setmanes hi haurà dos períodes de realització. El primer es durà a terme durant el mes de juliol de 2018 i el segon durant el mes d’agost de 2018.

L’estada inclourà transport, allotjament i manutenció, sense cap cost per als participants. A més, durant les quatre setmanes d’estada a l’estranger es durà a terme un curs d’un mínim de 25 hores setmanals i un màxim de 15 alumnes per classe, també sense cap cost. Els participants també disposaran d’una assegurança de viatge per a cobrir possibles incidències.

El termini de presentació de sol·licituds comença el 29 de març i finalitza el 23 d’abril de 2018. El professorat pot fer les sol·licituds per via telemàtica i, una vegada sol·licitada l’estada, es podrà fer el seguiment del procés mitjançant la mateixa plataforma.

Aplicar el plurilingüisme

Tal com ha explicat el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, “ampliem a 1.000 les places per a estades formatives del professorat a Irlanda i Gran Bretanya. És una mostra més de les mesures que estem emprenent per a formar els docents valencians en anglés amb l’aplicació progressiva de la nova Llei de Plurilingüisme, que s’iniciarà el pròxim curs”.

Amb aquesta convocatòria, Educació té com a objectiu prioritari que el professorat valencià puga “conéixer i actualitzar les eines metodològiques pròpies de l’ensenyament d’anglés i en anglés en un context intercultural que facilite el desenvolupament de la competència comunicativa en llengua anglesa”.

Segons el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, “hem emprés des del curs passat diverses actuacions en aquesta línia. A banda de les estades formatives en estiu a Gran Bretanya i Irlanda, més de 10.000 docents estan actualment fent cursos d’anglés gratuïts a les escoles oficials d’idiomes, una iniciativa que tindrà continuïtat cada curs i que ampliarà encara més l’oferta de places per al professorat”, i ha continuat, “a més, s’ha creat un Centre de Formació del Professorat (Cefire) específic de plurilingüisme, que ofereix formació específica en didàctica de llengües al professorat valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa