Diari La Veu del País Valencià
L’excoordinador general d’EUPV, David Rodríguez, citat a declarar pel viatge a Cuba pagat amb diners públics

El Jutjat d’Instrucció 9 d’Alacant ha citat a declarar el 28 de març l’excoordinador general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), David Rodríguez, i la diputada per Alacant Raquel Pérez a causa d’un viatge a Cuba que va realitzar Rodríguez amb motiu de la mort de Fidel Castro i que, presumptament, es va pagar amb fons de la Diputació d’Alacant.

Segons han informat a Europa Press fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ), el jutjat d’Instrucció 9 d’Alacant va rebre la denúncia interposada per Luis Salom, assessor del PP de l’Ajuntament de València, que apunta al fet que es va poder produir una presumpta malversació de fons o apropiació indeguda.

El jutjat d’instrucció en què va recaure la denúncia ha obert diligències d’investigació i ha acordat citar els denunciats, Rodríguez i Pérez, per a prendre’ls declaració en qualitat d’investigats el pròxim 28 de març a partir de les 9.30h. La magistrada titular del jutjat també ha citat Salom a les 9.15h per a prendre-li declaració i oferir-li la possibilitat de personar-se com a perjudicat, segons han indicat les mateixes fonts del TSJ.

La direcció d’Esquerra Unida va assegurar en setembre que la despesa del viatge del coordinador general, David Rodríguez, a Cuba estava “sobradament justificada” i ho van emmarcar en el context de la col·laboració del grup en la Diputació d’Alacant amb l’associació valenciana d’amistat amb Cuba José Martí, ja que Rodríguez és membre de la seua directiva.

Sobre aquest tema, la diputada en la corporació alacantina, Raquel Pérez, va assegurar en aquell moment a Europa Press que el viatge el va abonar l’associació, que té un conveni de col·laboració amb el grup en la Diputació pel qual rep una subvenció. Així mateix, va assenyalar que el grup té constància de totes les accions que duu a terme l’entitat a través de les factures que justifiquen les despeses i que es remeten al Tribunal de Comptes.

No obstant això, el Consell Polític Nacional d’EUPV va acordar el passat 28 d’octubre la destitució del fins aleshores coordinador general, David Rodríguez, i de la diputada provincial d’Alacant Raquel Pérez per, suposadament, pagar el viatge a Cuba amb fons de la diputació alacantina. Després d’un “intens debat” sobre el rumb de la formació, l’assemblea va concloure amb un total de 63 vots en contra de la direcció de David Rodríguez, 52 a favor i cap abstenció.

Comparteix

Icona de pantalla completa