Diari La Veu del País Valencià
Sanitat incorporarà 303 professionals a la plantilla de La Ribera per a arribar a la ràtio idònia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública vol llançar “un missatge de seguretat” a tots els treballadors del departament de La Ribera, que l’1 d’abril passa a la gestió pública. Així, després de 15 anys de gestió privada, el 31 de març expira el contracte de concessió.

La consellera Carmen Montón, preguntada en la presentació d’una campanya sobre hàbits de vida saludables, ha assegurat que en la plantilla del departament “l’1 d’abril hi haurà 1423 treballadors fixos, així com 254 temporals que cessen el 31 de març però que es reemplacen a través d’una borsa oberta el 19 de febrer amb més de 14.000 professionals”. A més, ha afirmat que els contractes ja s’han estat gestionant perquè l’1 d’abril estiguen llestos. A ells, cal afegir-hi 310 treballadors estatutaris.

Però, a banda d’això, Montón ha explicat que “tenim la previsió d’augmentar la plantilla amb la incorporació de 303 professionals més per a arribar a la ràtio que nosaltres considerem idònia i equiparable a altres departaments de la Comunitat”.

Nous serveis

La Conselleria farà una inversió de més de 5,7 milions d’euros en La Ribera per a veure “el renaixement del departament”, que ha estat “18 anys en mans d’una concessió administrativa i subjecte a la necessitat de traure un benefici empresarial”, ha indicat Montón, que ha afegit que “ara el benefici empresarial desapareix de l’equació i que aquestos fons seran per a enfortir el personal, les infraestructures i la tecnologia”.

Entre d’altres, la consellera ha avançat que es crearan serveis nous com el de cirugia pediàtrica, “que està per a activar a partir de l’1 d’abril”. “Ara no existeix com a tal, només hi ha uns contractes mercantils a uns professionals que assisteixen a les vesprades”.

Un traspàs planificat

“Vull traslladar una sensació de tranquil·litat: la conselleria ja gestiona 19 departaments a tota la Comunitat Valenciana; simplement, a partir de l’1 en seran 20”, ha argumentat Montón. La consellera també ha volgut “donar la benvinguda a allò públic” i ha recordat que “només complim amb el programa electoral i el Pacte del Botànic”.

Montón ha remarcat que l’1 d’abril la situació serà de “normalitat” i que no hi haurà “cap ruptura assistencial, ja que els professionals seguiran als seus llocs” i “la direcció s’anirà nomenant igual que en la resta de departaments”. “És un traspàs que està planificat, ordenat, transparent i que es porta preparant durant tres anys”, ha remarcat. De fet, ha comentat que “ja estan organitzats tots els torns per a 2018”. No obstant això, ha afegit que “tant de bo l’empresa concessionària col·laborara una mica més del que està fent”.

Destrucció de dades

Preguntada sobre la possible destrucció de dades a l’hospital d’Alzira, Montón ha afirmat que “estem fent el que correspon a l’administració” i ha afegit que, “quan hem tingut l’alerta, s’ha personat la inspecció per a alçar acta del que estava ocorrent”. “Els inspectors estan allà a petició dels mateixos treballadors”, ha assegurat. A més, Montón ha confirmat que “hui mateix ens han comunicat la possible destrucció de dades de la unitat de conductes addictives”.

Finalment, respecte de les observacions del Consell Jurídic Consultiu (CJC) al projecte de decret amb què es pretén regularitzar la situació dels treballadors de La Ribera, la consellera ha manifestat que “el text definitiu, que pretén donar el major grau possible de seguretat jurídica al procés, s’aprovarà divendres amb totes les observacions del CJC. A més, ha afegit que “normalment, tot i que no és obligatori, en aquesta conselleria s’assumeixen totes les observacions del CJC i el que arriba a la taula divendres ho incorpora tot”.

Comparteix

Icona de pantalla completa