Diari La Veu del País Valencià
Josep Pàmies cau del cartell de les jornades sobre agroecologia que se celebraran a Vila-real

El Comité Organitzador de les IV Jornades d’Agroecologia ‘Antonio Bello’, que se celebraran el 19 i 20 d’abril a Vila-real (la Plana Baixa), ha decidit prescindir del ‘pseudocientífic’ Josep Pàmies després de les crítiques que van començar a rebre la nit de dilluns. Tot començava amb una piulada llançada pel compte de l’associació Círculo Escéptico. Dos dies després, la Fundación Instituto de Agricultura Ecológica y Sostenible (FIAES) hauria accedit a retirar Pàmies del programa per a “evitar que els importants temes que es tractaran en les jornades queden ocults per l’impacte mediàtic de la seua participació“.

Tot i que les jornades estan organitzades per FIAES, en la web apareix ben gran el logotip de la Universitat Politècnica de València (UPV), que dimarts ja va emetre un contundent comunicat contra les pràctiques de Pàmies, al mateix temps que es desvinculaven de la seua presència en el programa. No obstant això, aquest dimecres la institució acadèmica ha tornat a pronunciar-se al respecte i ha confirmat que “Josep Pàmies no participarà en les IV Jornades ‘Antonio Bello'”.

En l’anterior comunicat, la UPV afirmava que “coneixem Pàmies i que, per descomptat, estem totalment en contra de les seues habituals declaracions que manquen de qualsevol principi científic”. Així mateix, convidaven qualsevol entitat, institució o persona a “no oferir a Pàmies un altaveu públic per a exposar les seues idees a causa de la perillositat d’aquestes per a la salut pública”.

Sobre la confusió amb l’organització de les jornades, que s’havia atribuït a la UPV, la institució va manifestar aquest dimarts que “reconeixem l’error i que prenem nota d’aquesta situació per a evitar que es produïsquen aquestes confusions de nou en el futur, tan dolentes per a la reputació de la universitat i de la comunitat científica”. Per això, van mostrar les seues disculpes i van assegurar que “seguim treballant per a solucionar aquesta situació”. Sobre la seua vinculació amb les jornades, van remarcar que “utilitzen el sistema d’inscripció i matrícula de la Universitat Politècnica de València” i que, per això, hi apareix “la nostra marca”. “D’ací la confusió”, van afirmar.

Comparteix

Icona de pantalla completa