Diari La Veu del País Valencià
Compromís i Guanyar Alacant garanteixen un alcalde progressista sempre que Echávarri dimitisca

El portaveu de Compromís en l’Ajuntament d’Alacant, Natxo Bellido, ha confirmat que Compromís estarà “en la búsqueda de solucions” i ha assegurat el seu vot a favor d’un nou alcalde progressista “al més prompte possible”.

Bellido s’ha pronunciat així després de la compareixença de l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, en la qual ha anunciat que deixarà l’alcaldia a causa del processament pel presumpte fraccionament de contractes al cas Comerç, quan la seua número dos, Eva Montesinos, aconseguisca un acord per a ser alcaldessa.

Natxo Bellido ha lamentat que Echávarri no haja dit “tot allò que s’esperava” ni amb la “contundència” esperada, perquè la seua situació és “irreversible”. No obstant açò, ha dit veure “una llum d’esperança” per a eixir “del túnel” en la crisi institucional”. “No pot demorar-se molt temps tindre un nou alcalde o alcaldessa progressista en la ciutat”, ha asseverat i ha considerat que l'”agonia” s’ha allargat en el temps.

Al seu judici, el PSPV és qui té “més responsabilitat” i li ha enlletgit que haja “deixat perdre massa temps i mesos sense fer allò que havia de fer”. “Haurà de posar-se les piles”, ha agregat, i s’ha posicionat al seu costat per a tancar un acord. “En cap cas la solució pot ser que torne el partit de la corrupció i del pla d’ajust –en referència al PP–, ni per al present ni per al futur”, ha indicat.

Açò mateix ha assegurat el portaveu de Guanyar Alacant, Miguel Ángel Pavón. Ha assenyalat que la seua formació “en cap cas” permetrà que el PP recupere l’alcaldia d’Alacant, però ha exigit “ja” i “com més prompte millor” la dimissió de l’alcalde, Gabriel Echávarri, per a començar a treballar.

Així, per a Pavón “hauria d’haver anunciat la seua dimissió sense cap tipus de condicions”, ha dit i l’ha acusat de fer “mal a la ciutat, com va fer Sonia Castedo en l’anterior legislatura”. Al seu judici, està “caient en les mateixes pràctiques i errors”.

El portaveu de Guanyar Alacant ha exigit l’eixida d’Echávarri per a acabar “amb la situació de paràlisi” de la ciutat que, al seu judici, es va produir amb l’eixida de Guanyar i de Compromís el novembre passat. Ha exposat també que ha demanat veure “quina és la persona amb el perfil més idoni per a estar al capdavant de l’alcaldia”. “Pot ser algú del PSPV, però no pot ser qualsevol persona de l’actual grup socialista”, ha mantingut.

A la seua manera de veure, “evidentment ha de ser algú del bloc d’esquerres, a qui la ciutadania va atorgar el seu suport en les eleccions de 2015”.

Comparteix

Icona de pantalla completa