Diari La Veu del País Valencià
Els governs del PPCV van enterrar 905 milions en Terra Mítica i la Ciutat de la Llum

L’empresa creada per la Generalitat Valenciana per a portar endavant els grans projectes planejats durant els mandats d’Eduardo Zaplana ha suposat “una ruïna” financera sense un “retorn social apreciable” per als ciutadans. Eixa és la conclusió del director general de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes, nomenat pel govern del Botànic per a donar viabilitat a una empresa pública que va perdre 987 milions d’euros fins a finals de 2015.

Rodes ha comparegut en la comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts, on ha detallat en quins projectes s’han enterrat els diners públics, amb especial incidència en Terra Mitica, on s’han detectat 255 milions en recursos públics emprats; la Ciutat de la Llum, amb 398 milions; l’aeroport de Castelló, amb 77 milions, i la Fórmula 1, on es van gastar 70 milions.

Carregant el vídeo…

Rodes ha afegit 252 milions gastats durant els primers anys de la societat –”quan no existia comptabilitat analítica” i, per tant, no es pot determinar amb exactitud a què es van dedicar els fons– als diners utilitzats per a la construcció de Terra Mítica i la Ciutat de la Llum. Ho ha fet perquè en aquell moment aquestes dos obres constituïen la principal tasca de la SPTCV.

El director general de la SPTCV ha donat les xifres dels recursos abocats en altres projectes com ara l’Auditori de Torrevella (54 milions), la Volvo Ocean Race (50 milions), el Centre Cultural de Benidorm (19 milions), el Master de Golf de Castelló (6,7 milions), l’Open de Tennis de València (6,7 milions), el Centre de Convencions de Castelló i el Centre de Convencions Alacant. Cal recordar que els dos darrers projectes no es van construir però constaven com a actius als balanços de la SPTCV fins que la nova direcció va decidir aclarir la situació patrimonial real de la societat.

L’actualització comptable ha donat com a resultat, segons ha explicat Rodes, que dels 1.201 milions de diners públics dedicats a la SPTCV, 987 van acabar en pèrdues.

Comparteix

Icona de pantalla completa