Diari La Veu del País Valencià
La Policia deté un home per la seua participació en les agressions ultres del 9 d’Octubre

La Policia ha detingut un home de 44 anys per la seua presumpta participació en les agressions protagonitzats per grups ultra d’extrema dreta en la manifestació del passat 9 d’Octubre a València. Amb aquest ja són 18 els detinguts pels atacs, segons informa la Prefectura Superior en un comunicat.

La Fiscalia Provincial de València va obrir d’ofici una investigació per aquestos incidents, que es van produir en una manifestació vespertina per part d’un grup de violents d’extrema dreta a participants i periodistes que cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre sota el lema ‘Sí al valencià’.

L’última detenció s’ha produït quan un policia fora de servei, que viatjava en transport públic a València, va veure un home que coincidia amb la descripció d’un dels que havia participat en els altercats i que encara no havia sigut identificat. Després de seguir-lo, va confirmar la seua identitat i el va detindre.

A l’home, amb nombrosos antecedents policials, se li imputen presumptes delictes contra els drets fonamentals amb motivació discriminatòria per raons ideològiques i de desordres públics. Després de prestar declaració va ser posat en llibertat.

A més dels 18 arrestats, altres 6 persones han sigut identificades, de les quals la Policia ja va informar al Jutjat d’Instrucció número 15 de València, així com a la Fiscalia.

Comparteix

Icona de pantalla completa