Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans demana que els interins sense capacitació en valencià facen classe en zones castellanoparlants

El grup de Ciutadans a les Corts vol que que els interins sense la capacitació lingüística en valencià puguen continuar fent classes en les zones que la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià estableix que són de predomini lingüístic castellà. Així s’arreplega en la proposició no de llei (PNL) registrada hui per a solucionar el problema laboral que afecta, segons Ciutadans, més de 2.000 interins al País Valencià. A més, demana més formació per al col·lectiu.

En 2012, el Consell d’Alberto Fabra, amb María José Català de responsable d’Educació, va donar 5 anys perquè els docents interins aconseguiren la capacitació. Molts dels qui no l’han aconseguida estan quedant fora de les borses de treball. A parer de la síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, “s’estan tirant per la borda els anys d’experiència i professionalitat que acumulen aquests docents”.

“Estem parlant de persones altament preparades, que podrien estar fent classes en zones castellanoparlants i als qui, directament, se’ls expulsa de la borsa de treball”, ha explicat la portaveu després de reunir-se amb uns 70 interins.

A la reunió celebrada als despatxos del grup a les Corts, la portaveu d’Educació al Congrés dels Diputats, Marta Martín, ha considerat que “la llengua no ha de ser un requisit, sinó un mèrit” i ha subratllat que “els idiomes no poden suposar una barrera”. Sobre aquest tema, ha afirmat que “cal perfilar els llocs de treball i calibrar el percentatge de mèrit que suposarà el valencià amb l’objectiu d’adaptar els coneixements a cada lloc”

En aquesta línia, la responsable d’Educació a les Corts, Merche Ventura, ha defensat que “no es poden expulsar grans professionals, que, a més, volen formar-se”.

Comparteix

Icona de pantalla completa