Diari La Veu del País Valencià
L’oferta d’allotjament turístic reglat va augmentar un 13,1% en 2017

L’Agència Valenciana del Turisme publica la setmana vinent l’Anuari de l’Oferta Turística Municipal i Comarcal de la Comunitat Valenciana 2017. Aquest informe estarà a la disposició de totes les persones interessades en la pàgina www.turisme.gva.es, dins l’apartat d’Estadístiques de Turisme.

Aquest nou anuari destaca que en 2017 l’oferta d’allotjament turístic reglat del País Valencià es va incrementar en un 13,1% respecte de l’any anterior, de manera que es van registrar un total de 528.025 places. En el cas de les places en apartaments, han registrat un increment interanual del 23,7%, amb 305.614 places. Aquest increment s’uneix al ja registrat l’any anterior, que es va xifrar en un 21%.

Per al secretari autonòmic Francesc Colomer, “aquestes dades reflecteixen que estem en el bon camí per a acabar amb la competència deslleial”. També ha assegurat que “l’Agència Valenciana del Turisme seguirà treballant per a acabar amb l’intrusisme, que perjudica tant el sector com els usuaris”.

L’informe també mostra que l’evolució de l’oferta en establiments hotelers es va caracteritzar per l’estabilitat, ja que es van registrar pràcticament el mateix nombre en 2017 que en 2016 –només un 1,1% més–. Respecte a les places de càmpings es constata un moderat avanç, amb un increment interanual de l’1%, que es tradueix en unes xifres absolutes de 72.498 places.

Pel que fa a l’allotjament rural, l’informe elaborat per l’Agència Valenciana del Turisme reflecteix que es va arribar a les 7.987 places en cases rurals i albergs. A més, l’evolució de l’oferta de restauració es va caracteritzar per registrar 133 establiments més en 2017, amb 14.689 restaurants a tot el País Valencià.

Finalment, des de l’Agència Valenciana de Turisme destaquen el desenvolupament de l’oferta d’empreses de turisme actiu amb un total de 330 establiments i un increment interanual del 15,4%.

Comparteix

Icona de pantalla completa