Diari La Veu del País Valencià
FGV invertirà 45 milions d’euros en les xarxes de Metrovalencia i del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) duplica en 2018 el pressupost d’inversions respecte a anys anteriors i destinarà prop de 45 milions d’euros a noves actuacions en Metrovalencia i el TRAM d’Alacant, tal com recull el projecte de pressupostos de la Generalitat de 2018.

Així, enguany es destinaran 13 milions d’euros a inversions en la xarxa de Metrovalencia i 32 milions en el TRAM d’Alacant. Es tracta de la xifra més alta en comparació a exercicis anteriors, quan la partida d’inversions se situava entorn dels 20 milions d’euros, i triplica els 14,3 fixats en 2013.

Amb aquesta dotació prevista per FGV per a la xarxa de Metrovalencia es fa front a les necessitats en matèria d’electrificació, senyalització i control d’instal·lacions, amb una assignació de 2,6 milions d’euros. En renovació de via i desviaments, passos a nivell i barrat de la xarxa, FGV ja ha iniciat la protecció de 21,9 quilòmetres, amb una dotació de 3,2 milions d’euros.

La millora d’estacions i parades compta amb 1,3 milions d’euros per a intervenir en la reparació i neteja de parades de les línies del tramvia de Metrovalencia. També hi ha previstes actuacions en les eixides d’emergència del tram Aiora-Amistat i Xàtiva-Àngel Guimerà-Avinguda del Cid, la substitució d’ascensors i escales mecàniques, treballs d’ampliació en tallers i actuacions en matèria d’accessibilitat.

A més, entre 2018 i 2019 s’instal·laran 59 expenedores automàtiques. D’aquestes, 38 s’utilitzaran per a substituir els dispositius més antics i els 21 restants es destinaran a reforçar el servei. En l’actualitat, la xarxa de metro i tramvia té 250 màquines expenedores de bitllets i bons.

L’apartat de comunicacions ascendeix a 2,2 milions d’euros i inclou una partida d’un milió d’euros per a millorar els sistemes d’informació al viatger. En matèria de millora d’infraestructures s’han pressupostat 350.000 euros per a realitzar millores en els trams subterranis més deteriorats, com són els de la línia 1, en el tram Empalme-Sant Isidre, o en ponts, a més d’una dotació de 250.000 euros per a la millora dels passos a nivell de la xarxa.

La represa de les obres de la Línia L10 compta amb una assignació superior al milió d’euros, que FGV destinarà a la redacció i actualització dels projectes constructius del tram que uneix el carrer Alacant i Natzaret.

Pel que fa al TRAM d’Alacant, dels 32 milions d’euros assignats, 5,6 milions es destinen a la represa de les obres del túnel de Serra Grossa i més de 23 milions corresponen a les obres de renovació i modernització de la Línia 9 que uneix Benidorm-Dénia.

Les accions previstes en aquesta línia inclouen una dotació per a l’adquisició del nou material mòbil dual, l’electrificació del tram entre Benidorm i la nova parada de l’estació intermodal d’aquesta localitat, així com tots els treballs de renovació de via del tram Calp-Dénia, la instal·lació dels nous sistemes de senyalització i ATP i la rehabilitació de ponts. A més, FGV destinarà un total de 265.000 euros a la millora de les condicions de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell de la xarxa del TRAM d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa