Diari La Veu del País Valencià
El Biobanc de l’Hospital General de València obté una certificació de qualitat internacional

El Biobanc de l’Hospital General de València ha obtingut la certificació de qualitat internacional ISO 9001 per al tractament de mostres biològiques d’origen humà i la seua utilització en recerca biomèdica.

Aquesta certificació acredita el compliment dels procediments i garanteix unes condicions òptimes d’emmagatzematge, processament i cessió de les mostres, segons ha explicat en un comunicat la directora científica del Biobanc i cap del Servei d’Anàlisis Clíniques, Goitzane Marcaida. També ha destacat que gràcies a l’activitat del Biobanc “s’enforteixen els vincles d’unió entre donants, clínics i professionals que possibiliten l’avanç de la recerca”.

Les principals funcions del Biobanc són l’obtenció, custòdia i cessió de mostres biològiques d’origen humà destinades a la recerca biomèdica, “sempre organitzades com una unitat tècnica amb criteris de qualitat, ordre i destinació”. El material biològic és cedit per donants, després de la signatura d’un consentiment informat, i subministrat als projectes de recerca que ho sol·liciten i que siguen aprovats prèviament pels comités d’ètica i científics als quals s’adscriu el Biobanc.

La utilització d’aquestes mostres biològiques, associades a informació clínica, pot derivar en el descobriment de nous mètodes per a un millor diagnòstic de les malalties i de nous fàrmacs per al seu tractament.

Comparteix

Icona de pantalla completa