Diari La Veu del País Valencià
UGT i CCOO proposen una gran mobilització per al 17 de març en favor dels pensionistes

Les darreres mobilitzacions dels pensionistes arreu de l’estat espanyol han portat UGT i CCOO a proposar una “gran mobilització” per al proper 17 de març. Així ho han explicat els líders d’ambdós sindicats, Unai Sordo i Pepe Álvarez, aquest dijous, abans de l’assemblea conjunta de les dues agrupacions per a tractar la vaga del 8 de març.

Els caps de les agrupacions sindicals han lamentat la situació actual dels pensionistes i han assenyalat que amb la marxa demanaran unes pensions que es revaloritzen d’acord amb l’IPC. No obstant això, els representants sindicals, conscients que la convocatòria tindrà lloc en plenes Falles, han assegurat que és una proposta que encara no està tancada.

A més, les representants de les dones de CCOO i UGT, Cloti Iborra i Pilar Mora, han denunciat la situació desigual de les dones en el lloc de treball pel que fa a salaris i han assegurat que, al País Valencià, les dones cobren un 34% menys que els homes de mitjana. Per això han considerat que sobren motius per a sumar-se a la vaga del proper 8 de març. També han criticat aquells que demanen fer “vaga a la japonesa”, perquè “les dones la fan cada dia”. Aquestes paraules les han secundades tant Sordo com Álvarez i aquest últim ha demanat actuar també contra l’assetjament sexual al treball. En aquest sentit ha assegurat que cal que les dones senten que tenen darrere tota la societat i que es perseguiran “els porcs” que les assetgen.

Els sindicats majoritaris han assenyalat que s’hi sumen a les demandes i reivindicacions del moviment feminista. No obstant això, en lloc de fer una vaga total, han optat per fer-ne una de parcial amb aturades de dues hores. Segons han anunciat els representants de CCOO i UGT, els treballadors de Ford Almussafes secundaran la protesta i pararan la producció durant el temps de vaga convocada per aquests sindicats.

Comparteix

Icona de pantalla completa