Diari La Veu del País Valencià
Gandia enceta els primers pressupostos participatius de la seua història

Gandia ha posat en marxa hui la primera fase dels primers Pressupostos Participatius de la seua història. Sota el lema #TriaGandia, ha començat la campanya de comunicació amb la presentació del cartell per a la campanya de publicitat exterior, així com de la web on s’informa sobre les fases del projecte, les bases, el seu desenvolupament i la promoció de l’etiqueta.

Cal recordar que els Pressupostos Participatius de 2018 serviran d’experiència per als següents exercicis. El govern local ha introduït en els Pressupostos Municipals de 2018, amb previsió que s’aproven a finals de maig, una partida de 200.000€ per a obres i infraestructures o programes i activitats que sorgisquen d’aquest procés. La intenció és que la partida vaja en augment i estiga reflectida en la Carta de Participació Ciutadana de Gandia, amb independència del color polític de les corporacions futures.

Així, del 19 de febrer al 18 de març es durà a terme la fase de recollida de propostes de forma telemàtica, en la web i de manera presencial al registre d’entrada de l’Ajuntament o centres socials. Podrà presentar propostes qualsevol persona empadronada a Gandia, major de 16 anys (identificant-se amb el nom, cognoms i DNI), o col·lectiu de la ciutat, exceptuant els partits polítics. Les propostes hauran d’estar localitzades a Gandia, amb un pressupost màxim per a cadascuna de 50.000€ i no podran formar dels serveis municipals ja en funcionament.

Del 20 de març al 13 d’abril. Els tècnics municipals estudiaran la viabilitat tècnica i econòmica de la proposta. El 19 d’abril el Consell de Participació Ciutadana revisarà les propostes i definirà, si escau, la territorialitat, per a garantir un equilibri entre els barris de la ciutat i aprovarà les propostes finals que s’elevaran a votació ciutadana.

Podran votar fins a un màxim de tres propostes les persones majors de 16 anys empadronades a Gandia. El 7 i 8 de maig es produirà la votació presencial. Hi haurà urnes en diferents espais públics de Gandia, Marxuquera i el Grau, entre d’altres, mentre que la votació telemàtica serà del 9 al 16 e maig a través de la pàgina web.

Comparteix

Icona de pantalla completa